10. december 2018
Værftshallernes fremtid har været diskuteret siden Simenens i 2013 stoppede produktionen. Her ses det tidligere byråd på besøg i Hal14 i værftshallerne. Foto: Allan Nørregaard
Værftshallernes fremtid har været diskuteret siden Simenens i 2013 stoppede produktionen. Her ses det tidligere byråd på besøg i Hal14 i værftshallerne. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sagde ja til værftshalsplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagde ja til værftshalsplan
Helsingør - 24. februar 2018 kl. 04:16
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enigt udvalg afsætter 150.000 kroner til møder og konsulentbistand, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Som tidligere beskrevet i Frederiksborg Amts Avis er der langt fra fuldstændig enighed i Byrådet, når det kommer den endelige anvendelse af de store og højloftede værftshaller bag Kulturværftet, som også kan siges at være en del af byens kulturarv fra værftstiden.

Men på Økonomiudvalgets sidste møde var der imidlertid enighed om et forslag til en plan for afklaringen af fremtiden for hallerne, som frem til 2020 er forbeholdt midlertidige aktiviteter. I dag bliver hallerne eksempelvis brugt til madmarked, koncerter og maritimt værksted.

Mere konkret var der enighed om at nedsætte en styregruppe med én repræsentant fra alle Byrådets partier, som skal komme en række endelige anbefalinger for hallernes fremtid. Direktør Kim Jørgensen, der er medlem af kommunens direktion, får også fast sæde i udvalget, som også kan trække på ekspertise fra alle dele af forvaltningen.

Medlemmerne af det nye udvalg bliver udpeget på Byrådets møde mandag aften. Det fremgår af planen, at Byrådet i februar næste år skal drøfte udvalgets indstillinger, og derefter sandsynligvis beslutte en endelig plan for hallerne. Der er i øvrigt tale om bygninger, som er i en forholdsvis dårlig stand, og på et tidspunkt skal igennem en større renovering.

Workshop og inspiration
Udvalget lægger ud med en workshop dette forår og en studietur i juni. Midlerne til workshop, studietur og eventuel ekstern bistand er fundet på en i forvejen nedsat pulje ved navn »Puljen til sammenhæng mellem bykernen og Kulturhavnen«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk