27. juli 2021
Sådan ser forslaget til en bebyggelsesplan ud for området, som indeholder betydelige naturværdier i form af blandt andet vandhuller. Illustration: Helsingør Kommune
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser forslaget til en bebyggelsesplan ud for området, som indeholder betydelige naturværdier i form af blandt andet vandhuller. Illustration: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan vil man bebygge stort areal ud til skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sådan vil man bebygge stort areal ud til skoven

Et enigt økonomiudvalg siger ja til at sende lokalplanen for et helt nyt boligområde på Rasmus Knudsensvej i offentlig høring. Tillader byggeri i op til tre etager.

Helsingør - 22. oktober 2020 kl. 04:41
Af Andreas Norrie

En plan om at omdanne det tidligere campusområde omkring U/Nords, tidligere erhvervsskolen Nordsjælland, samt et kommunalt engareal ved Kronborg Kollegiet til en ny bydel kom et skridt nærmere på det seneste møde i Økonomiudvalget.

arrow Læs også: Intet udbud og ingen modstand: Boliggården får lov til at bygge 55 boliger på naturskøn grund

Her sagde et flertal bestående at samtlige medlemmer nemlig ja til at sende lokalplanen for området ud i offentlig høring, hvilket forventets at blive godkendt af Byrådet på næste møde. Det samme gælder et kommuneplantillæg. Efter høringsperioden skal sagen udvalgsbehandles og endeligt vedtages i Byrådet.

Baggrunden for projektet er, at erhvervsskolen gennem flere år har haft svært ved se perspektivet ved at oprette uddannelser på stedet, som tidligere var udset til Helsingørs uddannelsescentrum. Området ligger simpelthen for langt fra station, offentlig transport og indre by til at kunne tiltrække studerende.

Samtidig er der også tale om et af de sidste større sammenhængende byudviklingsområder, som findes i kommunen.

Lokalplanen giver mulighed for en bebyggelsesprocent på op til 40 procent i den nordlige del af området, hvor erhvervsskolen ligger, og tillader i alt 35.000 kvadratmeter nyt boligareal, hvilket svarer til cirka 350 boliger af 95 kvadratmeter.

20 procent af samtlige boliger skal være almennyttige, men skal udelukkende placeres på den kommunale del af området, som ligger mellem Kronborg Kollegiet og Rasmus Knudsensvej, hvor der i dag græsser køer. Det svarer til mellem 40 og 50 almennyttige boliger, og cirka halvdelen af boligerne på den kommunalt ejede grund.

Krav til arkitektur og miljø
I forhold til den kommunale grund, så bakkede et enigt Økonomiudvalg også om, at det ikke kun er pris, som skal være et grundlag for salget. Der skal således også lægges vægt på arkitektur, bæredygtighed, natur og fællesskab.

Store dele af byggeriet ligger indenfor skovbyggelinjen, og det kræver, at kommunen får Miljøstyrelsens godkendelse til en reduktion. Skovbyggelinjen, der er afstanden til fredskov, er normalt på 300 meter.

Salget af erhvervsskolen U/Nords grund skal i øvrigt være med til finansiere byggeriet af en ny campus for blandt andet Hhx og HTX ved Svingelport i indre by.

arrow Boliggården skal stå for 55 nye boliger ud til Esrumvej
21. maj 2021 kl. 04:22 Opdateret: kl. 13:15
arrow DEBAT: 55 nye almene boliger
23. marts 2021 kl. 19:36 Opdateret: kl. 16:45
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?