9. maj 2021
Søren Jacobsen er formand for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri og skipper på fartøjet H4 Regina i Helsingør. 67 danske fartøjer er medlemmer af Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri. Foto: Per Skovkjær Sand
Søren Jacobsen er formand for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri og skipper på fartøjet H4 Regina i Helsingør. 67 danske fartøjer er medlemmer af Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri. Foto: Per Skovkjær Sand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan skal nyt statsmærke fremme skånsomt kystfiskeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan skal nyt statsmærke fremme skånsomt kystfiskeri
Helsingør - 24. oktober 2020 kl. 05:00
Af Per Skovkjær Sand

Det nye statsmærke NaturSkånsom skal fremme skånsomt kystfiskeri.

arrow Læs også: Digitale målere sladrer om kloakvand, der stikker af

»Mærket henvender sig til de forbrugere, som prioriterer bæredygtighed i deres indkøb og også til de restauranter, som ønsker at have dansk skånsomt fanget fisk på deres spisekort,« står der i Fiskeristyrelsens vejledning om det nye statsmærke, der træder i kraft 2. november.

Kystfisker Søren Jacobsen fra Helsingør er formand for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, som kom med de første idéer til en mærkningsordning.

- Den her rejse, vi er på, svarer til den rejse, de økologiske landmænd var på for 15 år siden, siger Søren Jacobsen.

Jesper Redecker Hansen er medstifter af grossistfirmaet Fiskerkajen og sælger skånsomt fanget fisk til kunder som Meyers, Løgismose og kantinen i Novo Nordisk. Disse kunder efterspørger NaturSkånsom-mærkningen.

- Vores største kunder er restauranter, store kæder og virksomheder, og mange af dem vil gerne købe skånsomt fanget fisk for at understøtte deres CSR-profil, forklarer grossisten.

Fisk mærket NaturSkånsom kan købes fra 2. november, og fiskere, der anvender skånsomme fangstmetoder, har siden 15. oktober kunnet søge om godkendelse ved Fiskeristyrelsen.

arrow K og S bag forslag til ny spildevandskurs
20. januar 2021 kl. 04:37 Opdateret: kl. 15:48
arrow Skånsomt fangede fisk får statskontrolleret mærke
24. oktober 2020 kl. 05:31 Opdateret: kl. 16:40
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?