16. december 2017
De klassiske huse i Bøssemagergade er kendetegnende for Hellebæk-Ålsgårde-området. Betina Svinggaard ønsker at lave regler for, at alle nye byggerier skal passe ind med det eksisterende i området. Foto: Kim Rasmussen
De klassiske huse i Bøssemagergade er kendetegnende for Hellebæk-Ålsgårde-området. Betina Svinggaard ønsker at lave regler for, at alle nye byggerier skal passe ind med det eksisterende i området. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S til kamp mod grimme huse på strandvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S til kamp mod grimme huse på strandvejen
Helsingør - 21. september 2017 kl. 04:30
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokraten Betina Svinggaard ønsker at gå til kamp mod strandvejsbyggerier, som bryder med traditionerne på Nordre Strandvej i Hellebæk-Ålsgårde-området

Byggeiveren er stor i Helsingør Kommune i øjeblikket. Udover planer om stadion, skole, sundhedshus og plejehjem tages der spadestik til en lang række boligbyggerier rundt om i kommunen. Men kun enkelte steder er der bevarende lokalplaner, som sikrer. at nye byggerier følger de traditioner, som gælder i området. I Hellebæk-Ålsgårde-området har der været frit lejde, hvilket har ført til en udvikling, der ærgrer det socialdemokratiske byrådsmedlem, Betina Svinggaard.

- Der er kommet rigtigt mange grimme kasser især på Nordre Strandvej i de senere år, som ikke passer ind i bybilledet, og der er rigtigt ærgerligt, siger Betina Svinggard (S).

Hun har derfor udpeget en bevarende lokalplan for Hellebæk-Ålsgårde som sin mærkesag ved det kommende kommunalvalg. En sag, der støttes op af det øvrige Socialdemokratiet i kommunen.

- Lokalplanen skal primært sikre, at alle nye byggerier passer ind i forhold til det eksisterende. Det handler om at bevare alt det, som gør området så unikt. Derudover så jeg også gerne, at vi satte krav til hvilken slags hegn, man må stille op i området, siger Betina Svinggaard.

Snekkersten og Borsholm

To steder, hvor man i forvejen har en bevarende lokalplan i Helsingør Kommune er i Snekkersten og i Borsholm. Sidstnævnte blev vedtaget i 2015, og kom blandt andet i kølvandet på en årelang saga om et tårn på en gård i Borsholm. Den bevarende lokalplan for Snekkersten blev vedtaget i 2011.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk