21. januar 2019
Henrik Møller præsenterede partiets nye udlændingepolitik på et medlemsmøde på Skibsklarergården i Strandgade i weekenden. Foto: Julian Isherwood
Henrik Møller præsenterede partiets nye udlændingepolitik på et medlemsmøde på Skibsklarergården i Strandgade i weekenden. Foto: Julian Isherwood
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-medlemmer diskuterede partiets nye hårde udlændingepolitik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-medlemmer diskuterede partiets nye hårde udlændingepolitik
Helsingør - 12. februar 2018 kl. 10:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folketingskandidat Henrik Møller var med til møde før præsentationen af Socialdemokratiet nye - og omstridte - forslag til en ny flygtningepolitik.

Socialdemokraterne i Helsingør afholdt i weekenden et medlemsmøde om partiets nye forslag til integration, immigration og asylpolitik. Selv om medlemmerne havde mange spørgsmål og indlæg til, hvordan dele af forslagene kunne udmønte sig i praksis, var der overordnet positiv respons til partiets forslag.

- Det er klart at medlemmerne har mange spørgsmål når et parti præsenterer en ny retning, men medlemmerne var også med på, at den nuværende situation ikke kan fortsætte, sagde folketingskandidat Henrik Møller, der gennemgik programmets forslag før ordet blev givet frit, oplyser Socialdemokratiet i Helsingør i en pressemeddelelse.

Forskellige meninger
Både Møller og kredsformand Vibeke Schmidt var blevet kaldt til møde forrige weekend sammen med kredsformænd, folketingsgruppen og kandidater fra hele landet for at høre om forslaget fra Mette Frederiksen.

- Inden for så stort et parti kan der være forskellige meninger om vejen frem i det, der i realiteten er en krise for vores samfund. Vi har ikke formået at sikre integrationen for de ikke-vestlige indvandrere, der allerede er kommet til landet, og tilgangen af migranter og asylansøgere skal begrænses, siger Vibeke Schmidt.

Flere af medlemmerne nævnte også, at samfundet også må kunne regne med, at de asylansøgere eller migranter, der måtte komme til Danmark, også skylder det samfund, de kommer til, den samme respekt, som de selv forventer.

- Det er rigtigt godt at der er kommet et forslag, som sætter et loft over, hvor mange man kan tage imod om året. Men forslaget indeholder også den anstændighed og respekt, der er styrende for socialdemokratiet. Med fokus på uddannelse, arbejde og en fremtid, sagde Byråds- og økonomiudvalgsmedlem Claus Christoffersen.

Men ligesom en del andre stillede han spørgsmålstegn med mulighederne omkring danske centre i udlandet.

- Det må være en sag for EU, og for såvidt FN. Men det er godt at idéen er fremsat. Så kan vi arbejde videre med det, siger Christoffersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk