29. januar 2020
Ved byrådsvalget i efteråret 2009 gik det daværende socialdemokratiske kandidater til valg på at standse al tale om lukning af Abildvængets Bibliotek. Her ses de netop på stedet. Foto: Thomas Olsen
Ved byrådsvalget i efteråret 2009 gik det daværende socialdemokratiske kandidater til valg på at standse al tale om lukning af Abildvængets Bibliotek. Her ses de netop på stedet. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-løftebrud?: Budget lukker lokalt bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-løftebrud?: Budget lukker lokalt bibliotek
Helsingør - 10. oktober 2019 kl. 21:10
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Abildvængets Bibliotek på Abildgaardsvej i Helsingørs Nordvestkvarter er snart fortid - og bygningerne bliver endda fraflyttet. Det er et af elementerne i den budgetaftale, som blev præsenteret torsdag eftermiddag.

arrow Læs også: Ophørs-bogsalg på Abildvængets Bibliotek

Lukningen skal give en årlig besparelse på 1.150.000 kroner på biblioteksdrift og 471.000 kroner i udgifter til ejendommen, og derudover skal bygningen opsiges.

Det er ikke første gang, at biblioteket i Helsingørs Nordvestkvarter har figureret som lukningstruet i diverse sparekataloger. Men indtil i dag har særlig Socialdemokratiet stået vagt om nærbiblioteket i området, der er præget af ældre almennyttige boligafdelinger.

Bevarelse af Abildvængets Bibliotek har været socialdemokratisk hjerteblod i valgkampe og så sent som ved de seneste budgetforhandlinger?

- Vi har set på erfaringerne fra Vapnagaard, hvor det gamle bibliotek er blevet til Kulturhus Syd med stor succes, og derfor er synes vi løsningen med et kultur- og medborgerhus på Nordvestskolen i stedet er en fornuftig løsninger, siger Claus Christoffersen(S) om ændringen.

Kulturhuskonstruktionener alt andet lige en noget billigere løsning, da man afsætter 400.000 årligt til drift og et beløb til indretningen af lokalerne på skolerne.

arrow Abildvængets bibliotek - og kultur på en gammel skole
16. oktober 2019 kl. 07:50 Opdateret: kl. 15:29