23. juli 2021
Koncerten på Kronborg trak fulde huse. Foto: Thorkild Jensen
Koncerten på Kronborg trak fulde huse. Foto: Thorkild Jensen
Foto: Thorkild Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Royal kendis så med: Kronborg holdt storstilet koncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Royal kendis så med: Kronborg holdt storstilet koncert

Grevinde Alexandra var blandt gæsterne, da Kronborg Slot inviterede til koncert med musik fra 1600-tallet.

Helsingør - 25. juni 2021 kl. 05:49
Af Christopher Valeur

Hvad lavede du lørdag den 12. juni? De fleste vil nok sige, at de var til storskærmsarrangement, sad på bar eller var hjemme med familien foran fjernsynet. Det var nemlig dagen, hvor det danske herrelandshold i fodbold langt om længe skulle indlede EM-slutrunden på hjemmebane. Adskillige musikinteresserede valgte dog at besøge en anden hjemmebane, nemlig Holger Danskes.

arrow Læs også: DEL 3: De hemmelige rum blev vist frem på Kronborg
Kongernes playliste

For på Kronborg Slot var der inviteret til koncert med Musica Ficta, et vokalensemle, der i 25 år, med Bo Holten i spidsen, har specialiseret sig i renæssancens vokalmusik. De skal de kommende tre år optræde på Kronborg med den musik, som man hørte i slottets storhedstid omkring år 1600. Den første koncert forrige lørdag var med komponisten John Dowland i fokus.

- Vi har lavet samarbejdet med Musica Ficta for at få et autentisk soundtrack til Kronborg. Det er den musik, som kongerne hørte dengang. Det er derfor som at høre kongernes playliste, fortæller slotschef på Kronborg Slot, Christian Struckmann Irgens.

12 koncerter

I dagene op til koncerten kunne man som besøgende på Kronborg Slot se musikerne øve sig i dansesalen, og på den måde blev slottet med ét mere levende. Der vil i alt være 12 koncerter over en 4-årig periode, og den næste koncert bliver til oktober. Programmet kan dog se anderledes ud de kommende år.

- Det kan være, at vi lægger planen anderledes for 2022 og 2023, så den er mere koncentreret. Det bedste i verden ville være, hvis de kunne sidde hver dag og øve, for når de sidder i slottets sale, kommer man som besøgende helt tæt på formidlingen, fortæller slotschefen.

Udsolgt

Selvom koncerten kæmpede om opmærksomheden med herrelandsholdet, formåede den alligevel at blive udsolgt.

- Vi var tæt på 200 mennesker, og det er, hvad vi måtte være, hvis vi skulle holde os inden for coronarestriktionerne. Det var en magisk aften, hvor der var en fantastisk stemning, fortæller Christian Struckmann Irgens.

Der var flest gråhårede blandt publikum, men der var dog også børn iblandt, ligesom der var prominent besøg, da grevinde Alexandra overværede koncerten. Ærgrer man sig over, at man ikke fik oplevet koncerten, er det muligt at finde den på P2, hvor man kan høre hele koncerten. En billet kostede 195 kroner og næste koncert er altså til oktober.

arrow Del 2: Kronborg Slot viste de skjulte skatte frem
04. juli 2021 kl. 05:56 Opdateret: kl. 16:37
arrow Stor billedserie: Se Kronborgs skjulte skatte
19. juni 2021 kl. 05:42 Opdateret: kl. 12:30
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022