11. maj 2021
Claus Christoffersen skal ved dette valg for første gang udfordre Benedikte Kiær(K) som borgmesterkandidat. Foto: Helsingør Kommune
Claus Christoffersen skal ved dette valg for første gang udfordre Benedikte Kiær(K) som borgmesterkandidat. Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rødt valgforbund med tre fælles mærkesager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rødt valgforbund med tre fælles mærkesager

S, SF og EL har indgået et fælles valgforbund, som handler om mere end valgtaktik. Dermed er det tredje valgforbund på plads.

Helsingør - 04. maj 2021 kl. 10:20
Af Andreas Norrie

Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet har besluttet at gå i valgforbund med hinanden i forbindelse med kommunalvalget 2021, og derved er det tredje valgforbund i forbindelse med kommunalvalget til november på plads.

arrow Læs også: Her er Enhedslistens kandidater til valget

Valgforbund er ikke tilladt ved folketingsvalg, men til kommunalvalg og Europaparlamentsvalg kan de ofte spille en afgørende rolle i forhold til at sikre at tiloversblivende stemmer eksempelvis bliver indenfor blokkene.

Valgforbundet mellem Byrådets venstrefløjspartier er baseret på tre politiske pejlemærker, oplyser partierne i en pressemeddelelse. Det ene punkt er ældreområdet.

- Vi skal have en ældrepleje, som vi kan være stolt af. Der skal være tid og personale nok til borgerne, så de ældre kan få den pleje, som man kan forvente. Det giver livskvalitet for de ældre og tryghed for de pårørende, når et familiemedlem skal have hjælp af hjemmeplejen eller kommer på plejehjem, hedder det i aftalen.

Det kræver ifølge partierne blandt andet, at der skal ske et økonomisk løft af ældreområdet, og der skal være mere tid som personalet og borgerne kan disponere over. Derudover skal man have flere fastansatte SOSU'er, så det er de samme medarbejdere, der besøger de ældre i dagligdagen, og kvalitetsstandarderne skal gennemgås, så man undgår, at alvorligt syge ældre ikke kan komme på plejehjem.

Det andet punkt er en grøn kommune.

- Vi skal arbejde målrettet på at nå kommunens ambitiøse mål om at mindske CO2-udledningen til højst 1,7 ton pr. borger i senest 2030. Det er en halvering i forhold til i dag. Detyder i følge partierne, at man blandt andet skal styrke den kollektive transport, omstille til el-busser og styrke cyklismen med nye cykelstier.

Flere blandede boligområder

- Vi skal have en kommune, hvor der er plads og boliger til alle. Når der bygges, skal der være fokus på at skabe varierede boligområder med boliger i forskellige størrelser, og der skal være en blanding af almene og ejerboliger, lyder det fra partierne.

Der er ifølge partierne især behov for flere ungdomsboliger, flere almene boliger og flere senioregnede boliger.

Med dette valgforbund er der nu tre forskellige valgforbund.

Det første blev indgået mellem Konservervative, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige. Det andet valgforbund er mellem Radikale og Alternativet.

arrow Vil presse K og S: To partier går sammen om grønt valgforbund
16. april 2021 kl. 05:04 Opdateret: kl. 17:20
arrow Liste Å stiller med to antropologer og en ingeniør
13. marts 2021 kl. 20:01 Opdateret: kl. 11:24
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?