11. december 2017
På Kronborg kan man blandt andet opleve ridderturneringer. Foto: Ida Nilsson
På Kronborg kan man blandt andet opleve ridderturneringer. Foto: Ida Nilsson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Renæssancefestival på Kronborg slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renæssancefestival på Kronborg slot
Helsingør - 13. oktober 2017 kl. 08:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efterårsferien kan nydes med familien på Kronborg Slot, hvor der er renæssancefestival med ridderturneringer, kugler der bliver skudt af fra slottets ældgamle kanoner, og søslag i voldgraven.

Fra den 15. til den 20. oktober er der hver dag mellem klokken 10 og 17 renæssancefestival på Kronborg Slot.

Året er 1658. Svensken holder Danmark besat, og Kronborg Slot er belejret. Kanonerne brager over Øresund, og dagligt udfordrer de svenske og danske riddere hinanden i hæsblæsende turneringer fra hesteryg. Men hverdagen har også sin gang i en krigstid, og på det mægtige renæssanceslot er der liv og glade dage på markedspladsen. Sækkepiberne hyler, trommerne buldrer taktfast, og gøglere underholder i slotsgården med akrobatik, ild og gode historier. På markedet bliver slottets besøgende mødt af duften fra de saftige pølser og søde pandekager, imens raske piger og drenge trænes i fægtning, dans og håndværk.

På Kronborg kan man opleve ridderturneringer, søslag i voldgraven, bueskydning, fægtetræning, historiske børnelege børnekøkken og meget mere.

Programmet er: Klokken 11.00 og 15.00: Ridderturnering. Klokken 10.40 og 14.40: Musketererne affyrer Kronborgs kanoner. Klokken 12, 13, 14, og 16: Kongens Ritmester træner sine ryttere og de unge herremænd på ridebanen. Oplev bl.a. Neoklassisk dressur, træning i kamp og rideteknik.

klokken 12.30 og 15.30: Søslag i voldgraven, og klokken 13.15: En vred hob af borgere anklager Maren fra byen i hekseri, se rettergangen i slotsgården.

I Dansesalen er der opvisning i historiske danse. Børn og voksne kan også selv lære dansetrin fra renæssancen og andre historiske danse.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk