6. maj 2021
Byggeriet af op til 20 boliger her på den grønne plæne mellem Klosterstenen og andelsbebyggelsen Smakkebo blev mødt af massiv modstand fra beboerne, som indkaldte til pressemøde. Beboerne kritiserede også deres eget boligselskab for manglende lydhørhed.   Foto:  Allan Nørregaard
Byggeriet af op til 20 boliger her på den grønne plæne mellem Klosterstenen og andelsbebyggelsen Smakkebo blev mødt af massiv modstand fra beboerne, som indkaldte til pressemøde. Beboerne kritiserede også deres eget boligselskab for manglende lydhørhed. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Projekt med 86 små boliger er helt droppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projekt med 86 små boliger er helt droppet
Helsingør - 10. februar 2018 kl. 04:23
Af Andreas Norrie

Efter Byrådet droppede lokalplan for projekt i Espergærde hænger projektet ikke sammen, lyder det fra boligselskab. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Almennyttige boliger: Ventelister på op til 30 år

Helsingør Kommune får ikke del i en statslig pulje til byggeri af små boliger med lav husleje, som eksempelvis kan betales af borgere, som er ramt af kontanthjælpsloftet eller er på integrationsydelse.

Det stod alt sammen klart på et byggemøde mellem Helsingør Kommune og boligselskabet Nordkysten tidligere denne måned.

Oprindelig var der lagt op til, at der skulle opføres boliger i forlængelse af boligafdelingerne Klosterstenen og Borupgård i Snekkersten samt ved Hovparken i Espergærde.

I alt var der tale om cirka 86 boliger.

En lokalplan for projektet i Espergærde valgte Byrådet før jul at droppe blandt andet på grund af tidspres efter, at det var kommet frem, at en del af byggefeltet ikke kunne erhverves på grund af modstand fra en ejerforening. Netop det sidste får konsekvenser.

- Vi har siddet og regnet nøje på det, men uden projektet i Espergærde hænger det slet ikke sammen. Fra start af var der tale om et projekt, hvor økonomien var stram, siger Palle Wørmann, som er formand for Boligselskabet Nordkysten. Uden projektet i Espergærde var projektet i stedet endt på 54 boliger.

Medvirkende til, at det ikke kan lade sig gøre at opføre boligerne, så man kan holde huslejen nede på 3.000 kroner om måneden er, at byggepriserne det seneste år er steget med 15 til 20 procent.

Gik valgkamp i den

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at projektet ikke blev til noget. For det er boliger, som der er brug for. Og vi er som boligselskab ikke bare skabt til at tjene vores lejere, men også dem på vores venteliste, siger Palle Wørmann.

Projektet som første omgang bestod af cirka 86 »billige« boliger kom til verden efter en henvendelse til boligselskaberne fra Helsingør Kommune, som ville benytte en statslig pulje til at sørge for boliger til borgere som for eksempel er på integrationsydelse eller er på kontanthjælp.

Ifølge vurderingen fra kommunens forvaltning var behovet i kommunen på mellem 85 og 115 boliger.

- Vi kunne godt have brugt en mere tydelig politisk opbakning. Det var ligesom om, at der gik valgkamp i den, siger boligformanden.

De tre projekter blev dog også mødt af markant modstand fra i hvert fald en betydelig del af beboerne i de boligafdelinger, som de tre boligprojekter skulle blive en del af.

- Det er rigtigt, at der var modstand hos en stor del af beboerne. I bagklogskabens lys var der også ting, som vi kunne være gjort bedre og anderledes. Men de almene boliger er styret ved repræsentativt demokrati, og det er også sådan, at projektet blev godkendt i vores bestyrelse, siger han.

Et af problemerne var ifølge formanden, at beboerne fik det indtryk af, at de tegninger, som blev vist frem, var identiske med den endelige plan, og der ikke var mulighed for at præge udformningen af byggerierne.

arrow Ja til plan for små boliger
21. december 2017 kl. 14:37 Opdateret: kl. 14:37
arrow Åbent brev til byrådet
18. december 2017 kl. 13:05 Opdateret: kl. 13:05
arrow Saglig kritik af byggeplaner, tak
06. september 2017 kl. 13:06 Opdateret: kl. 11:21
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?