30. oktober 2020
Børnehavebørn kan opleve kompagniet Tiny Dancer, der nærmest flytter ind i institutionerne med en masse kufferter. Foto: Emilie Søgaard
Børnehavebørn kan opleve kompagniet Tiny Dancer, der nærmest flytter ind i institutionerne med en masse kufferter. Foto: Emilie Søgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Professionelle dansere på turné til kommunens dagtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Professionelle dansere på turné til kommunens dagtilbud
Helsingør - 30. september 2020 kl. 04:27

Kunst kan opleves med alle sanser og hele kroppen, og det får vuggestue- og børnehavebørn i 11 dagtilbud i Helsingør Kommune lov til at mærke i de kommende uger, når de får besøg af et professionelt dansekompagni. Børnene skal både se, lytte og selv være med på gulvet.

Bag de interaktive danseforestillinger står Dansehallerne, der er et nationalt center for dans og koreografi. Hvert år sender Dansehallerne professionelle dansekompagnier ud til 500 danseforestillinger i skoler og dagtilbud. Det sker i et vigtigt samarbejde med en række af landets kommuner, heriblandt Helsingør. Det giver børnene en kunstnerisk oplevelse, de kan forstå og begribe gennem deres egen kropslige deltagelse i dansen.

Den aktuelle turné i Helsingør Kommune er en del af det landsdækkende treårige projekt 'KORA - dans for de yngste', som er støttet af Nordea-fonden og Statens Kunstfond. Projektet tager afsæt i Dansehallernes overbevisning om, at dansen kan gøre noget helt særligt og være med til at lære børn at turde udtrykke sig på nye måder og indgå i fællesskaber på nye måder.

Fra 28. september til 2. oktober er dansekompagniet MYKA på turné i dagtilbud i Helsingør Kommune med forestillingen 'Månen' for de 0-2-årige og Rumrejsen' for de 2-4-årige.

Fra 5.-9. oktober, 19.-23. samt den 29. oktober er kompagniet Tiny Dancer på turné til institutioner med forestillingen 'YEM' for de 2½-6-årige. Det er dagtilbuddene i Espergærde, Tikøb, Hellebæk, Ålsgårde, Hornbæk og Nyrup der får glæde af tilbuddet som en del af en større kulturindsats på dagtilbudsområdet.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?