17. januar 2018
Udstillingen  viser, hvordan smartphonen påvirker os. Foto: Presse
Udstillingen viser, hvordan smartphonen påvirker os. Foto: Presse
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prins Joachim åbner ny smartphone-udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prins Joachim åbner ny smartphone-udstilling
Helsingør - 11. oktober 2017 kl. 07:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvilken betydning får det for os, når milliarder af mennesker er forbundet via mobile enheder? Hvordan påvirker det måden vi er sammen på i vores liv og i fremtidens samfund? Det udforskes i en ny udstilling Smartphonemania på Danmarks Tekniske Museum, der indvies torsdag den 12. oktober kl. 16.00 af museets protektor H.K.H Prins Joachim og kulturminister Mette Bock.

arrow Læs også: Se ALLE billederne: Kongeligt besøg til smartphone-udstilling

Spartphones er allemandseje
Viden, information og mennesker er tilgængelige som aldrig før. Smartphonemania er en udstilling om kommunikationsteknologiske opfindelser og genstande, der gennem tiden har fået indflydelse på menneskets liv og omgangsformer, og om hvordan vi håndterer de forandringer, de nye teknologier fører med sig. Udstillingen tager afsæt i en genstand, vi alle kender, nemlig smartphonen.

I dag har mere end fire ud af fem danskere over 15 år en smartphone. Den tiltrækker vores opmærksomhed mange timer om dagen. Vi skal lade os begejstre af ny teknologi, men vi skal også forholde os kritisk til, hvordan teknologi påvirker vores liv og hverdag.

- Viden om, hvordan tidligere teknologier har påvirket os, er et godt grundlag for at undersøge, hvordan smartphonen i dag ændrer vores liv. Det kan ruste os til de udfordringer som nye teknologier stiller os overfor og måske give bud på, om der er grund til bekymring", fortæller Jacob Thorek Jensen, museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum.

Unikke genstande
Udstillingen viser en lang række af museets unikke genstande fra verdenskendte danskere, hvis opfindelser har spillet en rolle for udviklingen af smartphonen. Det er bl.a. Valdemar Poulsens buesender, der var afgørende for udviklingen af trådløs kommunikation og Peter L. Jensens medvirken til udviklingen af højtaleren samt Hellesens batterier. Udstillingen rummer også Danmarks første computer, DASK, og H.C. Ørsteds originale kompas, hvormed han påviste elektromagnetisme i 1820.

Smartphonemania vil fremover være en del af museets permanente udstillinger og er åben for besøgende fra fredag den 13. oktober.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk