19. januar 2021
Præmieoverrækkelsen er en tilbagevendende begivenhed, som tidligere år har foregået i byrådssalen, men på grund af COVID-19 og reglerne om at holde afstand, kunne dette ikke lade sig gøre i år. Derfor fik de vindende klasser i år besøg ude på skolerne.
Præmieoverrækkelsen er en tilbagevendende begivenhed, som tidligere år har foregået i byrådssalen, men på grund af COVID-19 og reglerne om at holde afstand, kunne dette ikke lade sig gøre i år. Derfor fik de vindende klasser i år besøg ude på skolerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Præmier til trafiksikre skolebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Præmier til trafiksikre skolebørn

Fire 0-klasser vandt penge til klassekassen.

Helsingør - 26. november 2020 kl. 19:46

Eleverne i 0.A, 0.B og 0.C fra Borupgårdskolen, samt 0. årgang fra Hornbæk skole har vundet pengepræmier til klassekassen i forbindelse med den landsdækkende kampagne 'Børn på vej'. Det er kommunerne, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, der står bag konkurrencen, som skal være med til at gøre skolebørn mere trafiksikre.

I Helsingør Kommune er målet, at alle børn skal kunne komme sikkert rundt i trafikken f.eks. til og fra skole. I august satte kommunen plakater op ved alle skoler med budskabet 'Børn på vej' for at minde trafikanterne om at passe på de nye i trafikken.

Samtidig underviser skolerne børnene i sikker adfærd i trafikken, så børnene også lærer at passe på sig selv. I den forbindelse har alle 0. klasser fået udleveret 'Min Trafikbog,' hvor børnene har skulle løse opgaver om sikker adfærd i trafikken. F.eks. skulle eleverne finde den sikreste vej til skole, og vise hvordan cykelhjelmen spændes korrekt.

Blandt de klasser der har svaret på opgaverne, har Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd udtrukket fire vinderklasser, som bliver præmieret for deres besvarelser.

- Det er så vigtigt, at alle børn i Helsingør Kommune lærer at passe på sig selv i trafikken. Det er en stor glæde at kunne belønne vinderne i 'Børn på vej' konkurrencen, siger Christian Holm Donatzky, formand for Helsingør Kommunes Trafiksikkerhedsråd, som onsdag formiddag og middag overrakte præmierne til de fire vindende klasser i teatersalen på Borupgårdskolen og i skolegården på Hornbæk Skole.

De fire vinderklasser blev 0. A og 0. B fra Borupgårdskolen, der hver fik 1.000 kr. 0. C fra Borupgårdskolen og 0. årgang fra Hornbæk Skole fik hver 500 kroner.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?