16. december 2018
Arrangørerne bag Words Festivalen ønsker at tilbyde de danske historiefortællere større honorarer i 2018. Foto: Presse/Arkiv
Arrangørerne bag Words Festivalen ønsker at tilbyde de danske historiefortællere større honorarer i 2018. Foto: Presse/Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Populær festival vil sænke priserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Populær festival vil sænke priserne
Helsingør - 10. november 2017 kl. 15:01
Af Victor Viemose
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et ekstra tilskud til den årlige fortæller-festival Words skal sikre bedre honorarer til fortællerne og give mulighed for at sænke billetprisen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kultur- og Turismeudvalget har sagt ja, og nu er det op til Økonomiudvalget. Den årlige storyteller-festival Words har ansøgt Helsingør Kommune om et tilskud på 200.000 kroner til afholdelse af næste sommers festival, hvilket er 50.000 kroner mere, end hvad festivalen modtog i år. Det var dog et enigt udvalg, der mandag aften godkendte ansøgningen.

Bedre honorarer

Arrangør og historiefortæller Andre Andersen fortæller, at festivalen i år har søgt ekstra tilskud, da man ønsker i højere grad at honorere de optrædende økonomisk.

- Vi har trukket rigtigt meget på goodwill fra danske fortællere i en årrække, og vi vil gerne honorere dem for det store stykke arbejde, de gør, siger Andre Andersen.

De bedste danske fortællere modtog i år mellem 1000 og 1500 kroner for deres optræden, hvilket med tilskuddet kan stige til 2000 kroner per kunstner. Udenlandske fortællere modtager 6000 kroner i honorar for en optræden.

Udover bedre honorarer skal de ekstra penge også gå til at sænke billetpriserne.

- Vi vil gerne have, at det er en festival for alle. Det skal ikke være sådan, at man rynker på næsen og vender hver en 25-øre, når man ser prisen, siger Andre Andersen.

Arrangøren fortæller desuden, at der med til historien om tilskuds-ansøgningen også hører, at festivalen ikke længere får penge fra Børn- og Unge-puljen specifikt til kultur for børn.

Af ansøgningen fremgår det, at Words Festivalen fra 2019 og frem blot vil søge om 130.000 kroner i kommunalt tidspunkt, da festivalen efterhånden er et etableret kulturtilbud.

Uden for kommunegrænsen

Words Festivalen har siden starten i 2013 flyttet sig fra Kronborg til at være tilstede i hele den gamle by, og arrangøren ønsker til næste år at brede kendskabet til Words endnu mere ud.

- Vi vil gerne ud og være til stede i eksempelvis Kulturhus Syd i Vapnagaard og Bølgen i Ålsgårde. Vi vil også rigtigt gerne udbrede kendskabet til festivalen ud over kommunegrænsen, siger Andre Andersen.

På sit næste møde tager Økonomiudvalget stilling til, om ansøgningen skal godkendes endeligt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk