5. juni 2020
Politidirektør Jens-Christian Bülow opfordrer folk til at tage deres gode Coved19-vaner med i sommerhus i påsken. Foto: Allan Nørregaard
Politidirektør Jens-Christian Bülow opfordrer folk til at tage deres gode Coved19-vaner med i sommerhus i påsken. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet: I kender reglerne - nu tager vi bødeblokken frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet: I kender reglerne - nu tager vi bødeblokken frem
Helsingør - 07. april 2020 kl. 12:52
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nordsjællands Politi roser borgerne for at følge Covid19-reglerne og anvisningerne, og det skal de blive ved med. Tag de gode vaner med på påskeferie, lyder opfordringen

Borgerne er exceptionelt gode til at følge myndighedernes henstillinger om at holde afstand og ikke forsamle sig, fastslog politidirektør Jens-Christian Bülow, Nordsjællands Politi, da han tirsdag middag hasteindkaldte til et pressemøde udenfor politigården i Helsingør.

Her understregede han, det er vigtigt, at borgerne tager de gode vaner med på påskeferie.

- Alle kender myndighedernes regler omkring Covid19, så derfor er vi klar med bødeblokken, hvis de ikke bliver efterlevet, fastslog Jens-Christian Bülow.

Rigtig mange mennesker er allerede taget i sommerhus i Nordsjælland, og flere ventes at følge efter i påskedagene. Derfor koncentrerer Nordsjællands Politi også patruljeringen til sommerhusområderne - men vil dog være i hele politikredsen.

Politiet retter en indtrængende appel til borgerne: lad vær med at klumpe jer sammen ved de kendte samlingspunkter. Der er masser af iskiosker - lad vær med at vælge de samme - spred jer ud.

- Indtil videre er det gået godt med at overholde myndighedernes anvisninger og regler - bliv ved med det, opfordrer politidirektøren.

På de sociale medier er der mange, der harcelerer over, at sommerhusene er fyldt op med påskegæster, og Nordsjællands Politi har da også fået anmeldelser fra borgere, som mener, der er for mange forsamlet.

- Man skal selvfølgelig fortsat ringe 112, hvis man eksempelvis mener, at reglerne for forsamlinger ikke bliver overholdt, men de sommerhuse, hvor vi har haft patruljer ude og tjekke har tingene enten været i oden, eller vi har været i dialog med folk, så der er kommet en ordning på tingene, forklarer Jens-Christian Bülow.

Sidste weekend var politiets patruljering koncentreret omkring havecentre og genbrugspladser. I de kommende dage er det sommerhusområderne, der har politiets fokus.

- Vi har endnu ikke haft brig for at bruge bødeblokken i forbindelse med Covid19 - men vi har den med, og vi vil bruge den, hvis det bliver nødvendigt, siger politidirektør Jens-Christian Bülow.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?