16. september 2021
Politiet havde holdt øje med den 38-årige gennem en periode ved at tracke hans bil. Foto: Allan Nørregaard
Politiet havde holdt øje med den 38-årige gennem en periode ved at tracke hans bil. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiaktion fældede plantage med frilandshamp: Nu er to mænd straffet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiaktion fældede plantage med frilandshamp: Nu er to mænd straffet

Der blev beslaglagt knap ni kilo marihuana på adressen tilbage i august sidste år. Begge tiltalte erkendte produktionen.

Opdateret 09. juni 2021 kl. 12:13
Helsingør - 09. juni 2021 kl. 11:47
Af Trine Lønbro Nielsen

Onsdag ved middagstid er der faldt dom i en sag om produktion af marihuana eller friluftshamp, som det også blev omtalt i retten.

arrow Læs også: Kammerater havde hampplantage i sommerhusområde: Her er dommen

To mænd på henholdsvis 38 år og 57 år blev tilbage i august 2020 taget på fersk gerning, netop som de var i gang med at høste de mørkegrønne hampplanter på en adresse i Tikøb.

Ved politiforretningen blev der beslaglagt omkring ni kilo marihuana.

Under retsmødet forklarede den 57-årige, at det var ham, der havde fået ideen til at plante nogle hampplanter på grunden, da flere af hans kammerater havde spurgt, hvorfor han dog ikke gjorde det, så han kunne tjente lidt ekstra ved siden af sin førtidspension.

Den 57-årige forklarede desuden, at han ikke før havde haft med hash at gøre, og derfor ikke vidste, hvordan man skulle bære sig ad. Han tog derfor kontant til den 38-årige, en god kammerat, som han vidste havde et godt kendskab til dyrkning af hamp.

Ifølge den 38-åriges egen forklaring skyldtes hans kendskab, at han tidligere har boet i Spanien, hvor det skulle være lovligt at dyrke fire planter til eget forbrug om året, og det havde han så eksperimenteret med.

Udover at være tiltalt i sagen om de ni kilo marihuana var den 38-årige tiltalt i to andre forhold med tilknytning til en anden og større og national sag.

Her var han tiltalt for selv at være i besiddelse af henholdsvis 396 gram hash og for overdragelse af to kilo skunk og fem kilo hash til en beboer på en adresse i Brøndby.

Den 38-årige erkendte sig også skyldig i disse forhold.

Retten i Helsingør idømte den 57-årige fem måneders betinget fængsel med en prøvetid på to år. Den 38-årige blev idømt 10 måneders fængsel, hvoraf syv måneder af dem blev gjort betinget. Den 38-årige havde siddet varetægtsfængslet siden april, hvilket blev fratrukket straffen. Han blev løsladt, da dommen var afsagt.

Læs mere om hele sagen i morgendagens Frederiksborg Amts Avis eller her på sn.dk.

Synes du, at kommunen er der for dig?