29. oktober 2020
Kronborgsund ligger i samme bygning som det på det seneste meget omtalte plejehjem Grønnehaven. Der er dog tale om en selvstændig institution, som hører under en anden forvaltning.
Kronborgsund ligger i samme bygning som det på det seneste meget omtalte plejehjem Grønnehaven. Der er dog tale om en selvstændig institution, som hører under en anden forvaltning.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi efterforsker plejesvigt, der kostede ung mand livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi efterforsker plejesvigt, der kostede ung mand livet

Nordsjællands Politi bekræfter, at en sag om et dødsfald på botilbud i Helsingør er blevet efterforsket siden sidste sommer.

Helsingør - 18. september 2020 kl. 04:04
Af Andreas Norrie

Samtidig med, at Nordsjællands Politi efterforsker sagen om den udmygende video af en dement kvinde på plejehjemmet Grønnehaven, bekræfter politiets kommunikationsafdeling overfor Frederiksborg Amts Avis, at en sag om en 27-årig multihandicappet mands død på botilbuddet Kronborgsund bliver efterforsket, og er blevet det siden sommeren 2019.

arrow Læs også: Omtale af svigt flytter fokus til de ledige

Kronborgsund ligger i samme bygning som Grønnehaven, men er en selvstændig enhed, som hører under en anden kommunal forvaltning.

Sagen handler ifølge de pårørende om, at der ikke blev ydet den døgnovervågning, som blev indstillet af lægerne. Dødsfaldet skete om natten på en måde, som de havde advaret om.

Samtidig fortæller de pårørende, at både borgmester Benedikte Kiær og centerchef Pernille Madsen efterfølgende har taget sagen særdeles seriøst, og har givet en klar undskyldning.

Men det ændrer ikke ved, at Nordsjællands Politis lange efterforskning giver frustrationer.

Centerchef Pernille Madsen i Helsingør Kommunes Center for Særlig Social Indsats bekræfter, at der en sag, men, at hun ikke ønsker at kommentere den i pressen. Det skyldes et løfte om det til de pårørende.

arrow DEBAT: Værdig ældrepleje
30. september 2020 kl. 09:25 Opdateret: kl. 09:25
arrow DEBAT: Diskussionen om en værdig ældrepleje
18. september 2020 kl. 11:59 Opdateret: kl. 11:59
arrow Baggrund: Politiet efterforsker yderligere en sag om plejesvigt
18. september 2020 kl. 04:35 Opdateret: kl. 17:41
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?