20. juni 2021
Der er stor planer for denne gamle produktionshal på Industrivej. Illustration: Renell A/S
gallery icon

Se billedserie

Der er stor planer for denne gamle produktionshal på Industrivej. Illustration: Renell A/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plan om padel tennis i forladt fabrikshal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Plan om padel tennis i forladt fabrikshal
Helsingør - 03. december 2019 kl. 04:34
Af Andreas Norrie

Ejerne af ejendom på Industrivej søger om dispensation til at indrette hal til padel tennis - og måske senere til legeland.

I årtier har ejendommen Industrivej 10, som er en højloftet produktionshal, dannet rammen om den kendte tekstilvirksomhed Green-Tex, der blev ramt af en konkurs i december 2018.

arrow Læs også: Padel er blevet et investeringsemne

Nu er der imidlertid ikke længere planer om ny produktion i lokalerne. For det fremgår nemlig af en ansøgning til Helsingør Kommune, at ejendommens nuværende ejer søger om dispensation fra lokalplanens krav om anvendelse til produktion og eller entreprenørvirksomhed. I stedet vil ejeren, der er det store lokale servicefirma Renell A/S, indrette padel tennis-center med tre baner i lokalerne på forsøgsbasis, hvilket vil betyde en anvendelsesændring til »privat service«. I første omgang bliver der søgt om en tre år lang dispensation, fremgår det af ansøgningen, der skal behandles på By-, Plan- og Miljøudvalgets sidste møde før jul.

Flere muligheder

Padel tennis er en hurtigt voksende sportsgren, som er en slags kombination af tennis og squash, og denne aktivitet vil ifølge ansøgningen fylde cirka 1.200 kvadratmener af den cirka 4.000 kvadratmeter fabrikshal. Den resterende hal overvejer ejeren at indrette til skaterbane, trampolinland eller legeland.

Endelig fremhæver ansøgeren, at der er rigeligt plads til p-pladser, da der kan etableres op til 200 stykker på grunden.

Forvaltningen i Center for By-, Land og Vand vurderer, at den nye anvendelse er i strid med lokalplanen, men ikke med kommuneplanen for området, og oplister eksempler på, at kommunen tidligere har givet treårige tilladelser til eksempelvis outlet-udsalg i et erhvervslokale, et fitnesscenter i butikslokale og etablering af en café i et havneområde, hvor anvendelserne alle steder var i strid med lokalplanen. I de fleste tilfælde er forvaltningen i samme anledning gået i gang med at udarbejde en ny lokalplan, der lovliggør aktiviteterne permanent. Det er også denne løsning, som forvaltningen indstiller til medlemmerne af By-, Plan- og Miljøudvalget, fremgår af det dagsordenen til udvalgsmødet.

arrow Padelsporten jagter de høje haller
28. januar 2021 kl. 16:59 Opdateret: kl. 12:03
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?