3. august 2021
Kommunen har været bekendt med helårsbeboelsen i Julianelund i årevis. Foto: Allan Nørregaard
Kommunen har været bekendt med helårsbeboelsen i Julianelund i årevis. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plan for Julianelund rykker tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan for Julianelund rykker tættere på
Helsingør - 17. september 2017 kl. 04:16
Af Andreas Norrie

Men det er for tidligt at sige »den er hjemme«, siger udvalgsformand Johannes Hecht-Nielsen (K). Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter en ansøgning fra grundejerforeningen i Julianelund besluttede Teknik-. Miljø- og Klimaudvalget at gå i gang med det indledende planarbejde med at lave en lokalplan for Julianelund, som tillader helårsbeboelse og overfører området fra landzone til byzone.

arrow Læs også: DEBAT: Helsingørs mini-Christania er blevet lovlig

Så længe denne proces er i gang eller en retssag anlagt mod kommunen af størstedelen af beboerne i området ikke er afgjort vil kommunen ikke udstede nogen påbud om fysisk lovliggørelse eller fraflytning. Når beslutningen om at igangsætte planlægningen er taget i Byrådet på næste møde vil beboerne i området dog modtage deres endelige afslag på deres ansøgninger om landzonetilladelser, som altså ikke får nogen konsekvenser i form af påbud.

Sagen er blevet noget mere enkel at løse i forhold til juraen efter, at regeringen i forbindelse med en revision af den såkaldte »fingerplan« tidligere i år trak området ud af en iøvrigt forlængst forældet transportkorridor.

Imidlertid vil en lokalplan, som lovliggør helårsbeboelse ikke bare kræve en ny lokalplan - men også en ændring af kommuneplanen. Mere kompliceret er, at den reviderede fingerplan ikke umiddelbart tillader helårsbeboelse i området, lyder det i forvaltningens sagsfremstilling. Med andre ord er kommunen i første omgang nødt til at starte forhandlinger med Erhvervsstyrelsen, der er myndighed i forhold til Fingerplanen, om en ændring fra land- til byzone, fremgår det af referatet.

- Det er for tidligt at sige » den er hjemme«, siger udvalgsformand Johannes Hecht-Nielsen (K).

Medlem: Beboere bor i forvejen lovligt

Medlem af Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget Anders Drachmann, som er advokat, foreslog i forbindelse med sagen, at man med det samme fra kommunens side erklærede den nuværende beboelse i området for lovlig. Dette skyldes kommunens - årtier lange - manglende indgriben overfor den kendte brug af ejendommene.

Dette forslag fik dog ikke opbakning fra de øvrige medlemmer.

Sagen er på Økonomiudvalgets dagsorden mandag.

arrow Endelig - Nu er nedrivningstruet bydel lovliggjort
03. marts 2021 kl. 06:02 Opdateret: kl. 14:57
arrow Enigt byråd har sendt Julianelund-plan i høring
27. oktober 2020 kl. 19:59 Opdateret: kl. 15:39
arrow Julianelund-plan ligger nu klar
01. oktober 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:30
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?