25. januar 2020
Helsingør Pigegardes leder, Sanne Koudahl Bergsaker, sammen med Bjarne Lundahl og resten af Pigegarden, der skal afsted til Rose Parade i Californien til nytår. Foto: Helsingør Pigegarde
Helsingør Pigegardes leder, Sanne Koudahl Bergsaker, sammen med Bjarne Lundahl og resten af Pigegarden, der skal afsted til Rose Parade i Californien til nytår. Foto: Helsingør Pigegarde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pigegarden til prestigefyldt Rose Parade i Californien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pigegarden til prestigefyldt Rose Parade i Californien
Helsingør - 21. maj 2019 kl. 06:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør Pigegarde skal til jul deltage i en af verdens mest prestigfefyldte parader for gardere, den berømte Rose Parade i Pasadena i Californien, og det er selvfølgelig ikke en helt billig fornøjelse. 1,2 millioner kroner koster det at selde Pigegarden af sted.

Derfor er det også modtaget med kyshånd, at pigegarden nu får en økonomisk håndsrækning. Bjarne Lundahl, indehaver af rejsebureauet Top Tours i Helsingør, har nemlig barberet godt 80.000 kroner af budgettet for de 59 piger og otte ledere, der skal deltage i Rose Parade.

Tårer i øjnene
- Alle ægte helsingoranere får jo næsten tårer i øjnene, når Pigegarden kommer marcherende. De er Helsingørs ambassadører rundt omkring i verden, og jeg er sindssygt stolt af dem. Derfor vil vi altid være med til at støtte, når vi får muligheden, siger Bjarne Lundahl, der har sørget for en luftbåren Pigegarde-ekspres. De 67 deltagere kommer nemlig af sted i samme fly, når de rejser ud på 14 dages eventyr den 26. december.

Det samlede budget for rejsen er på 1,2 millioner kroner, fortæller Kim Bergsaker fra Helsingør Pigegarde, og blandt andet koster det et anseligt ekstrabeløb, når alle instrumenterne skal med i bagagen på flyveturen.

Derfor er man i Helsingør Pigegarde meget taknemmelige for støtten fra Top Tours.

- Det er afgørende for, at vi kan komme af sted. Med sådan et budget betyder det alverden, at der er nogen, der støtter op, siger Kim Bergsaker.

Garden sparer op
Langt størsteparten af pengene har garden selv skaffet i form af indtægter fra de godt 85 optrædener, som pigegarden står for hvert år og som er med til at finansiere rejseaktiviteterne.

Det er nemlig en vigtig del af gardens værdigrundlag, at udlandsrejserne er med til at styrke fællesskabet blandt pigerne og give dem udsyn og tro på egne evner.

Derfor bruger man mange kræfter på at skaffe så mange penge, at pigerne kun skal betale et mindre beløb for at tage med. Det gør, at også piger fra familier med en begrænset økonomi har mulighed for at være med.

- Der er piger, der ikke ville have mulighed for at komme ud og få sådan en oplevelse her, hvis de ikke rejste med Pigegarden. Det er næsten det, der betyder allermest, siger Kim Bergsaker.

Frem mod afrejsen til USA i december fortsætter man arbejdet med at skaffe penge, og hvis man skulle ønske at støtte Helsingør Pigegardes Rose Parade-deltagelse, kan man kontakte gardens leder, Sanne Koudahl Bergsaker, på tlf. 30 28 03 97 eller mail info@pigegarden.dk