13. juni 2021
Der er begyndt at ske noget her på Petersborg-grunden. Stedet er bygget som en privatvilla, men fungerede de sidste mange år som et kommunalt ejet bosted for borgere med psykisk sygdom. Foto: Andreas Norrie
gallery icon

Se billedserie

Der er begyndt at ske noget her på Petersborg-grunden. Stedet er bygget som en privatvilla, men fungerede de sidste mange år som et kommunalt ejet bosted for borgere med psykisk sygdom. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Petersborg bliver solgt som seniorbofællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Petersborg bliver solgt som seniorbofællesskab
Helsingør - 04. august 2020 kl. 03:56
Af Andreas Norrie

Udvikleren af den tidligere kommunale ejendom Petersborg regner med, at i alt 28 boliger står klar i løbet af næste år.

Der bliver opført og indrettet 27 lejligheder på mellem 70 og 130 kvadratmeter plus en enkeltstående villa i form af stedets gamle portnerbolig på Petersborg-grunden på Nordre Strandvej. Det fremgår af salgsmaterialet fra ejeren af grund og bygninger, som er entreprenørgiganten MT Højgaard. Firmaet købte grunden af Helsingør Kommune for 26,6 millioner kroner i slutningen af 2019.

arrow Læs også: Nyt projekt i spil på kendt Strandvejs-ejendom

Lejlighederne bliver indrettet i den bevaringsværdige hovedbygning fra 1915, der er tegnet af arkitekt N.P. Holsøe, samt i to nye blokke, der bliver opført parallelt med Nordre Strandvej.

Udover beliggenheden tæt på stranden, Helsingørs indre by og Marienlyst Slot, så bliver projektet solgt på de mange fællesfunktioner og arealer i det som bliver betegnet som et seniorbofællesskab.

Fælles stue og køkken

Således bliver der hovedbygningens kælder indrettes fælles spisekøkken, værksted og hobbyrum. I hovedbygningens stueetage er der, i tilknytning til haven, en fælles salon, der blandt andet kan bruges til teselskab, boglæsning eller hjemmearbejdsplads, hedder det i firmaet præsentation af projektet, som ventes at stå færdigt i sidste halvdel af 2021.

Priserne på boligerne, som inden længe bliver sat til salg gennem ejendomsmægleren Estate Helsingør, starter fra 2.795.000 millioner kroner.

Der har i forbindelse med lokalplanarbejdet for stedet været en del kritik af, at der bliver bygget på et historisk haveanlæg skabt af havearkitekten G.N. Brandt. Senest har en del borgere undret sig over, at politikerne før sommerferien gav en dispensation fra lokalplanen for stedet til at fælde ét af syv bevaringsværdige træer på en høj. Et 25 meter højt og mere end 100 år gammelt asketræ. Det hører dog med til billedet, at der som erstatning bliver plantet 21 nye erstatningstræer.

arrow Entreprenør-kæmpe har taget liebhaverprojekt af markedet
18. marts 2021 kl. 05:10 Opdateret: kl. 15:25
arrow DEBAT: Sørgeligt og uforståeligt
06. juli 2020 kl. 11:22 Opdateret: kl. 11:22
arrow Grønt lys: Bevaringsværdigt træ fældes
23. juni 2020 kl. 04:05 Opdateret: kl. 23:39
Hvor langt tror du Danmark når ved EM