27. maj 2020
Michael Dupont fra Rigsarkivet holder foredrag. Foto: Flemming Hansen
Michael Dupont fra Rigsarkivet holder foredrag. Foto: Flemming Hansen
Foto: Flemming Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pest eller kolera ?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pest eller kolera ?
Helsingør - 21. februar 2019 kl. 16:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slægtsforskerforeningen "Slægt & Data DIS-Helsingør" indbyder i samarbejde med Folkeuniversitet i Helsingør til foredrag på mandag den 25. februar kl. 19, hvor cand.mag. Michael Dupont fra Rigsarkivet taler over emnet "Alle tiders værste plage - Pestens lange linier" .

Hvad var den største plage. Pest eller kolera? I forhold til de små moderne epidemier, vi jævnligt er udsat for, var Pesten en virkelig mandedræber. Således mener forskningen, at den i midten af 1300-tallet slog op mod 40 procent ihjel i de ramte områder. Til sammenligning slog koleraen kun lidt over 3 procent ihjel i København under landets værste koleraepidemi i 1853.

Fra ca. 1350 til 1711 hærgede Pesten med jævne mellemrum i Danmark. I denne periode vendte den tilbage ca. en gang hvert 10 år - og derfor har den en klar relevans for alle slægtsforskere. Michael Dupont er overassistent på Rigsarkivet, og er en meget benyttet foredragsholder hos Danske Slægtsforskeres lokalafdelinger. Han forsker bl.a. i 1500-tallets byhistorie, i 1700-tallets landbohistorie og i pesten i Danmark fra 1350 til 1711.

Foredraget finder sted i Seniorcentret på Vapnagård, Hestens Bakke 43 med indgang fra Sporegangens parkeringsplads. Det koster 75 kr. at overvære foredraget, og da der er begrænset antal pladser, er tilmelding nødvendigt på mail inden søndag den 24. februar til kasserer@dis-helsingor.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?