16. oktober 2018
Valgfoldere er ikke meget værd efter valget - men buddene her hos PostNord skal nok få de sidste bestilte foldere ud før weekenden, lover det selskabets afdeling her på Prøvestensvej. Foto: Andreas Norrie
Valgfoldere er ikke meget værd efter valget - men buddene her hos PostNord skal nok få de sidste bestilte foldere ud før weekenden, lover det selskabets afdeling her på Prøvestensvej. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Partier måtte rykke posten for uddeling af valgfoldere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partier måtte rykke posten for uddeling af valgfoldere
Helsingør - 16. november 2017 kl. 04:46
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgfoldere fra både EL og S blev forsinket på grund af sygemeldinger hos PostNord. Uddeling af valgkort sker senest torsdag, lover distributionschef. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det dansk-svensk statsejede PostNord, som har afløst tidligere tiders Post & Telegrafvæsen, er i økonomisk krise, og er ved at omlægge virksomheden totalt.

arrow Læs også: PostNord tæt på at bremse partis valgkamp

Omlægningen betyder, at selskabet er ved at afvikle alt som minder om husstandsomdeling af tryksager og breve fra nytår.

Denne omstrukturering har også fået konsekvenser for mindst to af byrådets partier, som havde bestilt husstandsomdeling af valgpjecer hos selskabet.

For Enhedslistens vedkommende var uddelingen bestilt til at foregå 7. og 8. november.

Men tilsyneladende gik noget galt, og en del materiale nåede ikke ud til vælgerne. Derfor valgte Enhedslistens Jørgen Bodilsen mandag at klage sin nød til selskabet i en mail.

- Jeg har talt med en del personer der ikke har modtaget den, jeg har selv modtaget den, men min genbo har ikke modtaget den. Ud fra dem jeg har talt med har ca. 30 procent ikke modtaget den, siger byrådskandidaten, som er ansvarlig for denne del af kampagnen.

Også hos Socialdemokratiet havde man bestilt husstandsomdeling, og er heller ikke helt tilfredse med omdelingen.

- Når vi har spurgt vælgere og partimedlemmer, så er det vores indtryk, at omkring 20 procent af folderne ikke er nået frem, siger kredsformand Vibeke Schmidt, som forklarer, at det er partiets leverandør af folderen, som har haft kontakten til PostNord.

Mandag begyndte PostNord at undersøge sagen, og tirsdag morgen kunne selskabet oplyse, at manglende foldere vil blive delt ud inden fredag.

Sygemeldinger giver problemer

Distributionschef Claudio Leoni fra Nordsjællands Postkontor, som blandt andet omfatter postcentret i Prøvestenscentret, bekræfter, at der har været problemer med at få valgfolderne ud til den lovede tid.

- Det er vigtigt at understrege, at 90 procent af folderne allerede er kommet ud, og at vi når resten inden weekenden, siger Claudio Leoni.

Han forklarer, at årsagen til forsinkelserne er store udfodringer med sygemeldinger blandt de ansatte bude. De mange sygemeldinger er efter alt at dømme et resultat af, at medarbejderne i hele PostNord lever med en fyringstrussel hængene over hovedet, og at der blandt andet i september 2016, samt i juni og i september i år har været fyringsrunder.

- Vi har selvfølgelig gjort alt for at rekruttere afløsere, men der har vi haft lidt udfordringer, ligesom der også har været lidt oplæring, forklarer distributionschefen.

På trods af sygemeldinger, så understreger Claudio Leoni, at der er styr på uddelingen af valgkort til alle stemmeberettigede i kommunen.

- Uddelingen af valgkort har vi afsluttet torsdag, lyder det fra PostNord-chefen.

Afviste først at dele ud

For Enhedslisten var det som beskrevet i Frederiksborg Amts Avis noget af en kamp at få PostNord til at dele folderne ud. Således var det Enhedslistens klare opfattelse, at han man helt tilbage i juni havde tegnet en kundeaftale hos PostNord, og at man uddelingen af materialer siden var aftalt 2. oktober. Imidlertid lød beskeden siden fra PostNord, at man havde afskaffet muligheden for at bestille husstandsomdeling af forsendelser allerede 29. september.

De fik Enhedslisten til at klage over, hvad de mente var en demokratisk kritisabel håndtering af sagen fra det statsejede selskabs side. Sagen endte blandt andet efter omtale i medierne med, at uddelingsopgaven blev accepteret.

- Vi kunne godt se, at den ikke var helt god. Vi er kommet til at love noget, vi ikke kunne holde, sagde chef for brevområdet i PostNord Danmark, Jørgen Loft Holm.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk