19. september 2020
Ingen havde mandag fjernet bilen fra cykelstien og fortovet, og den er heller ikke oplyst om natten.
Ingen havde mandag fjernet bilen fra cykelstien og fortovet, og den er heller ikke oplyst om natten.
Foto: Dorte Møller Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pågreb påvirket vanvidsbilist - Politiet: Vi kommer om otte timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pågreb påvirket vanvidsbilist - Politiet: Vi kommer om otte timer
Opdateret 28. august 2018 kl. 05:45
Helsingør - 28. august 2018 kl. 04:01
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Familiefar foretog en civil anholdelse af en af to unge mænd, som påkørte hus. Men der var ingen hjælp at hente.

Det var et rent held, at ingen kom alvorligt til skade, da en mørkegrå Peugeot med ikke oplyst ejerskab fredag aften omkring klokken 21.15 i kørte frontalt ind i et rækværk i et sving på Nordre Strandvej ud for nummer 302 og ind mod muren på den sidste villa på vandsiden før Hornbæk Plantage.

arrow Læs også: Politiet: Derfor kunne vi ikke rykke ud til civil anholdelse af vanvidsbilist

- Jeg hørte et stort brag og løb ud af vores hoveddør. Jeg så to unge mænd der steg ud - den ene haltende. Den ene råbte » Kom bare løb, der var ingen der så det. De forsvandt ind i Hornbæk Plantage, fortæller Katrine Uldahl, som bor i villaen, og sad og så fjernsyn, mens hendes mand var ved at lægge deres barn i seng på 1. sal.

Fangede mand i skoven
- Jeg løb op til min mand, og overtog barnet, og han løb derefter ud i plantagen med sin hund, en jagthund, og fik pågrebet den ene af mændene, fortæller hun.

Allerede før den ene af de to unge mænd - der virkede påvirket af stoffer eller alkohol - var blevet standset, så havde en anden beboer på Nordre Strandvej cirka fire minutter efter påkørslen af huset klokken 21.15 alarmeret politiet.

Men har var beskeden ifølge genboen, at politiet først havde tid til at køre til stedet om en otte-ni timers tid, fortæller Katrine Uldahl.

Katrines mand Andreas Smith pågreb som nævnt den unge mand, og tvang ham til at tænde bilens katastrofeblink, da bilen henstod i mørke et stykke ude på vejen, og var til umiddelbar fare på en strækning, hvor der ofte bliver kørt stærkt.

Løb fra stedet
Katrine og Andreas oplyser, at der på dette tidspunkt, hvor den unge mand var civilt anholdt, igen blev ringet flere gange til politiet fra naboernes side - uden der dog kom politi til stedet.

Og efter yderligere fem seks minutter lykkedes det den unge gerningsmand at løbe fra stedet.

Sidste gang, at der ifølge familien var kontakt til politiet var omkring 23.15, hvor beskeden var, at sagen var registreret.

Har intet hørt
- Vi gik i seng omkring klokken 24, og da vi var oppe ved 09-tiden dagen lørdag så kunne vi se, at der var sat polititape på bilen, fortæller Katrine Uldahl, der undrer sig over, at hverken hun eller hendes mand har hørt noget fra politiet.

Tape eller ej, så måtte parret ved hjælp af en nabos firhjulstrækker selv sørge for, at bilen kom væk fra selve vejen og ind på fortovet. Bilen blokerede endnu mandag eftermiddag fortovet.

Parret hørte fra beboerne på vejen, at de to gerningsmænd var blevet set i samme bil tidligere på aftenen ved Netto i Hornbæk, hvor de også kørte hasarderet.

I øvrigt oplyser parret, at de i bilens bagagerum fandt koben og handsker.

Undersøger sagen
Frederiksborg Amts Avis har forelagt sagen for Nordsjællands Politi.

- Nordsjællands Politi er i gang med at undersøge sagen og mandag ikke færdige med at gennemlytte opkaldene fra fredag aften. Dog oplyser politiet, at der var en patrulje på stedet fredag aften klokken 23.39 og omtrent 30 minutter frem, som markerede bilen med politiets rød/hvide strimmel samt kiggede efter eventuelle spor, oplyser politiet gennem kommunikationsafdelingen i et skriftlig svar mandag eftermiddag.

Politiet forventer, at have afsluttet aflytningen af båndene tirsdag eller onsdag.

Ingen information til pressen
Frederiksborg Amts Avis beskrev ulykken i en artikel i avisen mandag. Der var imidlertid tale om en sag, som kun kom til avisens kendskab ved et tilfælde. Nordsjællands Politi havde således ikke oplyst om sagen på telefonpressemøderne lørdag eller søndag, som Frederiksborg Amts Avis deltog i.

arrow Bil tæt på at torpedere med gult hus i Hornbæk
26. august 2018 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:08
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?