20. november 2018
Madlavning, sund kost og god køkken-hygiejne står på dagsordenen i Madskolen. Foto: J. Jürs
gallery icon

Se billedserie

Madlavning, sund kost og god køkken-hygiejne står på dagsordenen i Madskolen. Foto: J. Jürs
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På skole i ferien: Pizza, banan-muffins og omelet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På skole i ferien: Pizza, banan-muffins og omelet
Helsingør - 17. oktober 2018 kl. 15:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et lille dusin børn fra Nøjsomhed og Vapnagaard i Helsingør er stadig i skole selv om der ellers er efterårsferie. På skemaet står der dog ikke matematik, dansk eller engelsk - der står madlavning, sund kost og god køkken-hygiejne.

Det er Boliggårdens boligsociale indsats, der i samarbejde med Et Lettere Liv og Rønnebær Allé Skole har åbnet skolekøkkenet i ferie.

- Vi prøver at lære børnene om sund mad, og om hvordan de selv kan være med i køkkenet, når der laves mad, fortæller Sarah Slot, der er en af initiativtagerne.

- ... og også om hvor godt det smager, og hvor lidt der skal til, hvis man vil vælge grønnere, grovere og sundere ingredienser, supplerer kollega Majda Hamad.

Mandag til onsdag i efterårsferien har der været madskole, og det hele bliver afsluttet torsdag med en festmiddag, hvor børnene har inviteret forældre og søskende til en selv-lavet super-menu.

Sarah og Majda er begge ansat i Boliggården Boligsociale indsats i henholdsvis Vapnagaard og Nøjsomhed.

Projektet er støttet af Nordea fonden, der betaler for udgifter til mad og andet. Et Lettere Liv er Helsingør Kommunes indsats for at skabe trivsel og sundhed hos børn og unge i kommunen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk