21. oktober 2019
Nyrup Børnehus modtog i efteråret prisen som årets dagtilbud. Her er det børne- og socialminister Mai Mercado sammen med institutionens dagtilbudsleder Eva Meyer. Foto:  Kenn Thomsen
Nyrup Børnehus modtog i efteråret prisen som årets dagtilbud. Her er det børne- og socialminister Mai Mercado sammen med institutionens dagtilbudsleder Eva Meyer. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over en halv million til kulturoplevelser for de yngste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over en halv million til kulturoplevelser for de yngste
Helsingør - 12. marts 2019 kl. 04:09
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

565.000 kroner - så mange penge har Helsingør Kommune netop modtaget fra Kulturministeriet til et nyt projekt, der skal forbedre samarbejdet mellem daginstitutioner og områdets kulturinstitutioner. Projektet hedder »Kulturbørn 0-6 år« og har til formål at gøre kommunens yngste bekendte med kulturen og de kreative processer, man skal igennem, for at gøre en god idé til virkelighed.

- Vi er utroligt glade for at have fået støtte fra Kulturministeriet. Allerede i efteråret går vi i gang med projektet, som vi håber kan give vores mindste en lille fornemmelse i maven af, at de kan indgå i projektarbejde fra idé til færdigt produkt, lyder det fra Eva Meyer, dagtilbudsleder hos Nyrup Børnehus, der er en af embedsfolkene bag projektet.

Kulturministeriets støtte til projektet glæder også kommunens formand for Kultur- og Turismeudvalget Henrik Møller (S). Han ser det som et skulderklap til hele projektet og til de af kommunens medarbejdere, der har udarbejdet det.

- Ministeriet kan se en mening med Kulturbørn 0-6 år, og er nu med til at realisere det gennem støtten. Det er da fantastisk, siger han.

En af grundtankerne bag Kulturbørn 0-6 år er, at alle børn skal være med, så de kan opleve det fællesskab som kulturelle begivenheder skaber. Derfor er alle kommunens 26 daginstitutioner med i projektet, der søger at give børnene helt nye oplevelser og muligheder.

- Der er børn, som ikke vil opleve kulturens mange tilbud, ligesom nogle først vil stifte bekendtskab med kulturinstitutionerne meget sent. Med det her projekt, lærer børnene kulturen at kende gennem daginstitutionen og sammen med de børn de omgås, fortæller Eva Meyer.

For at give børnene de bedste oplevelser og forudsætninger for at lære, er alle institutionerne inddelt i små teams, som de forpligter sig overfor. Hvert team får et tema som de skal arbejde indenfor, og så bliver de tilknyttet en kulturinstitution, som tager del i arbejdet.

- Med et samarbejde med kulturinstitutionerne lærer børnene kulturen at kende af de professionelle selv, der til dagligt arbejder med kunsten og kulturen, indskyder Eva Meyer.

Hele projektet kulminerer i en afslutning, som institutionen selv arrangerer. Det kan eksempelvis være en udstilling på et af kommunens biblioteker, en opvisning eller en fest.

Udover at give kommunens yngste nogle helt nye og spændende oplevelser, ser Henrik Møller også det nye projekt som en god mulighed for kommunens museer. Han håber, at børnene vil gå hjem til deres forældre og tale om deres oplevelse og hive dem med ud.

- For mig er projektet rigtig vellykket, hvis det flytter sig fra daginstitutionerne og ind i familien. Det er både godt for børnene og for vores seværdigheder, fortæller han.

Kulturbøn 0-6 år er et af otte projekter, der er målrettet den yngste del af befolkningen, og som har modtaget støtte fra Kulturministeriet.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede