22. september 2021
Otte unge dansere har fået en enestående chance for at rejse og optræde over hele Europa de næste fire år.Foto: Presse
Otte unge dansere har fået en enestående chance for at rejse og optræde over hele Europa de næste fire år.Foto: Presse
Foto: PHILIPPE JESSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Otte unge skal danse Europa tyndt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte unge skal danse Europa tyndt
Helsingør - 30. juli 2021 kl. 05:56

I marts holdt PASSAGE Festival auditions sammen med det Freiburg-baserede Aktionstheater PAN.OPTIKUM. Nu er en enestående rejse begyndt for otte unge dansere fra Norge, Sverige og Danmark, der skal deltage i danseprojektet People Power Partnership frem til og med 2024.

arrow Læs også: PASSAGE Festival indtog byen med livsfarlig komik og akrobatik

PASSAGE Festival er én af 14 partnere i det store internationalt danse-og teaterprojekt. Partnerne er festivaler og byer fordelt over 11 lande i Europa. Hvér partner finder sammen med projektets leder, det Freiburg-baserede teater PAN.OPTIKUM, otteunge lokale deltagere, der i løbet af de næste fire år sættes sammen på kryds og tværs for både at være med til at skabe forestillinger specifikt til hver enkelt by og festival og bagefter udvikle én stor forestilling, der skal turnere rundt til alle 11 lande.

Det er sin sag at gennemføre et projekt, der grundlæggende skal lade unge dansere fra hele Europa mødes på kryds og tværs i 11 forskellige lande til mere end 25 forskellige forestillinger over fire år.

I alt bliver 106 unge dansere medskabere og performere i forestillingerne, og nu har PASSAGE Festival fundet sine otte deltagere.

Der har været stor interesse for at deltage blandt unge dansere, og ikke kun fra Danmark. Blandt deltagerne er norske Ellinor Ødegård Staurbakk, der tog en god uge ud af sin kalender for at rejse til, deltage i og vende hjem fra audition til karantæne i Norge. Fra Helsingborg deltager Julia Kristoffersen, mens Emma-Mona Payami oprindeligt er fra Humlebæk og har været en del af både Ragnarock og Hamlet festivalen tidligere.

Den første forestilling de 8 unge skal deltager er netop PASSAGE Festival, som holdes i Helsingør og omegn i disse dage.

Power People Partnership er støtte af EU's Creative Europe program.

arrow Gadeteater i Rolighedsparken
29. juli 2021 kl. 06:15 Opdateret: kl. 20:34
arrow Oplev dødshjulet foran Kulturværftet
28. juli 2021 kl. 07:36 Opdateret: kl. 16:04
arrow Passage Festival: Rævene snuser til De Besattes erotiske begær
27. juli 2021 kl. 19:55 Opdateret: kl. 15:55
Synes du, at kommunen er der for dig?