24. oktober 2020
Forfatter Lars Movin indleder den amerikanske fiilmaften. Foto: Presse
Forfatter Lars Movin indleder den amerikanske fiilmaften. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oscar-nomineret optakt til præsidentvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oscar-nomineret optakt til præsidentvalget
Helsingør - 29. september 2020 kl. 10:22

Oplev den Oscar-nominerede dokumentarfilm om James Baldwin, der med forsommerens begivenheder er en højaktuel (livs)historie om racismen i USA. Filmen introduceres af forfatter og filminstruktør Lars Movin på Kulturværftet 6. oktober klokken 19.

Da den haitianske veteran Raoul Pecks fænomenale film om forfatteren, dramatikeren og aktivisten James Baldwin sidste år var en af de mest roste dokumentarbegivenheder, og filmen gik sin sejrsgang i de danske biografer, vidste ingen, hvor sørgeligt aktuel den skulle blive i år efter mordet på George Floyd, og at BlackLivesMatter kom på alles læber.

Baseret på arkivklip med den karismatiske og viljestærke Baldwin er I am Not Your Negro en stærk, højaktuel portrætfilm, der blotlægger racismen i Amerika gennem en intellektuel begavelse nærmest uden lige, og gennem Baldwins aldrig færdiggjorte bogprojekt Remember This House fra 1979 om sit nære venskab med Medgar Evers, Malcolm X og Martin Luther King, jr. Filmen trækker linjer op fra fortidens borgerrettighedsbevægelse til nutidens BlackLivesMatter, og er som optakt til det snarlige amerikanske præsidentvalg en lejlighed til at (gen)opdage en af amerikansk litteraturs største stemmer.

Lars Movin har siden 1990 udgivet mere end tyve bøger, heriblandt Beat - på sporet af den amerikanske beatgeneration, Dan Turèll - hele historien og Amerikansk avantgardefilm - fra surrealisme til poesi og politik. Hertil kommer et større antal dokumentarfilm, heriblandt The Misfits - 30 Years of Fluxus, Onkel Danny - portræt af en karma cowboy og Words of Advice - William S. Burroughs on the Road.

Billetter sælges på kuto.dk

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?