20. januar 2019
Organist Søren Gleerup Hansen glæder sig over, at Sct. Mariæ kirke endnu en gang danner rammen om en orgel-festival.
Organist Søren Gleerup Hansen glæder sig over, at Sct. Mariæ kirke endnu en gang danner rammen om en orgel-festival.
Foto: Thomas Dahl Jepsen Tlf: 50999790 Thomasdahl.jepsen@gmail.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Orgelfestival i Sct. Mariæ kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Orgelfestival i Sct. Mariæ kirke
Helsingør - 16. juli 2018 kl. 14:00
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Igen i år er det lykkedes organist ved Sct. Mariæ kirke, Søren Gleerup Hansen, at sammensætte et flot program til sommerens orgelfestival.

Der lægges ud på onsdag den 18. juli klokken 20, hvor Jan Katscke fra Dresden, kommer og spiller værker af Michael Prætorius, Delphin Strungk, Dietrich Buxtehude og Johann Sebastian Bach.

- Det er en stor glæde endnu en gang at kunne byde velkommen til orgelfestivalen. Sct. Mariæ kirkes orgel har for længst fundet sin plads på det europæiske orgel-landkort over historisk inspirerede instrumenter. Det egner sig fantastisk til realiseringen af det hidtidige repertoire og byder på en fantastisk klangpalet, forklarer Søren Gleerup Hansen.

- Naturligvis er det de gamle mestre, der er i fokus. Dog er der flere af koncertgiverne, der også spiller værker af dem selv.

Søren Gleerup Hansen påpeger, at det ikke kun er gjort med instrumentet. Også det rum, instrumentet skal klinge i er afgørende.

- Sct. Mariæ kirke er en perle, både arkitektonisk og akustisk, så kom og lyt til fantastisk musik spillet på et unikt instrument, spillet af nogle af de bedste organister, lyder opfordringen.

Der er gratis adgang.

Udover koncerten på onsdag er der festivalkoncerter den 25. juli, den 1. august, den 8. august og den 15. august. Alle dage klokken 20.do.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk