19. juni 2021
Valdemarsdagen markeres med optog gennem byen og flagfest på Axeltorv. Foto: Presse
Valdemarsdagen markeres med optog gennem byen og flagfest på Axeltorv. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Optog og flagfest gennem byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Optog og flagfest gennem byen
Helsingør - 09. juni 2021 kl. 11:45

Sidste år blev festen aflyst på grund af corona, men i år skal Dannebrog fejres, og det sker traditionen tro på Valdemarsdag på tirsdag den 15. juni.

Det er Danmarks-Samfundet, der står for festlighederne, som begynder klokken 18.30, når fanebærere og fanevagter samt øvrige deltagere i optoget møder overfor Kongevejens skole på Herluf Trolles Vej. Med Helsingør Pigegarde i spidsen afgår faneoptoget til Axeltorv klokken 19, og her underholder Helsingør Jernbane Orkester med en koncert.

Formanden for Danmarks-Samfundet, Tim Hvolgaard, byder velkommen klokken 19.30, og herefter går det slag i slag med sange, borgmester Benedikte Kiærs (K) tale for flaget, overrækkelse af flag og faner og faneandagt ved pastor Pia Sundbøll.

- Sidste år måtte vi som bekendt aflyse fejringen af Dannebrogs fødselsdag og 100 års jubilæet for genforeningen på grund af forsamlingsforbuddet i forbindelse med corona-situationen - i år forventes forsamlingsforbuddet for udendørs aktiviteter ophævet den 11. juni, og så er vi klar til uddeling af faner fra lokalforeningerne i Helsingør/Gribskov og Fredensborg/Hørsholm, fortæller Tim Hvolgaard.

Arrangørerne håber på stort fremmøde - også af faner. Det er ikke en forudsætning, at fanen er udleveret af Danmarks-Samfundet for at deltage - alle Dannebrogsfaner er velkomne og det samme er alle borgere, understreger Tim Hvolgaard.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?