11. april 2021
Det er manden på dette billede, som politiet formoder står bag hærværket mod Kagefryd. Foto: Presse
Det er manden på dette billede, som politiet formoder står bag hærværket mod Kagefryd. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opmærksomme borgere hjælper politiet i Kagefryd-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opmærksomme borgere hjælper politiet i Kagefryd-sag
Helsingør - 03. marts 2021 kl. 16:08
Af Trine Lønbro Nielsen

Nordsjællands Politi udsendte fredag en efterlysning af en mand, som de mener står bag det seneste hærværk mod cafékonditoriet Kagefryd i Stengade, der fandt sted lørdag den 13. februar omkring klokken 18.30. Med efterlysningen offentliggjorde politiet en række overvågningsbilleder af manden.

arrow Læs også: Efterlysning: Har du set manden bag blodig grafitti mod kagebutik

Ifølge Niels Mikkelsen, faglig koordinator ved Nordsjællands Politi, har efterlysningen og offentliggørelsen af billederne ført til en række henvendelser fra opmærksomme borgere.

- Vi har modtaget en god håndfuld henvendelser, der både henleder opmærksomheden på mulige navngivne gerningsmænd og giver os navnet på det vidne, der kortvarigt taler med gerningsmanden, mens han er i færd med at skrive/male på Cafe Kagefryd. Det kan i den forbindelse oplyses, at vidnet påtalte, at gerningsmanden spraymalede på cafeen. Gerningsmanden gav dog et svar, der gav indtryk af, at der var tale om et legalt forhold, hvorfor vidnet ikke foretog sig yderligere, lyder det i en mail til Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge Niels Mikkelsen har henvendelserne indtil nu været en god hjælp i efterforskningen.

- Vi kan helt sikkert bruge henvendelserne til noget, da de har givet os navnet på ovennævnte vidne samt navnene på flere interessante mulige gerningsmænd, hvilket har bragt os tættere på at identificere gerningsmanden, skriver han fortsat.

Konditoriet har flere gange i de seneste måneder støttet danske veteraner gennem salget af kager. Det er i den forbindelse, at forretningen flere gange har været udsat for hærværk. Blandt andet har der været tegnet kors på vinduerne, ligesom der er blevet skrevet 'krigssvin' og 'Jette', som indehaveren hedder. Der har desuden været malet med grafitti på Helsingør Nordhavn, hvor en pågældende gerningsmand har skrevet 'Jette kagefascist myrder børn i Afghanistan'.

Har du yderligere oplysninger i sagen kan du kontakte politiet på telefon 114.

arrow DEBAT: Støtte til Jette Stub og de danske veteraner
26. februar 2021 kl. 09:18 Opdateret: kl. 09:18
arrow Fakkeloptog: Hundredvis støttede cafeejer efter voldsomt hærværk
21. februar 2021 kl. 19:22 Opdateret: kl. 19:18
arrow Fakkeltog støtter for hærværks-ramt cafékonditori
18. februar 2021 kl. 19:04 Opdateret: kl. 16:34
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?