18. september 2019
Rigtig mange danskere tager til Trettondagskoncerten i Helsingborgs Koncerthus. Foto: Kurt Randløv
gallery icon

Se billedserie

Rigtig mange danskere tager til Trettondagskoncerten i Helsingborgs Koncerthus. Foto: Kurt Randløv
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nytårskoncert med brandalarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytårskoncert med brandalarm
Helsingør - 09. januar 2019 kl. 10:38
Af Anmeldelse:Af Kurt Randløv
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Traditionen tro valfarter mange danskere til Tretteondags koncert 6. januar i Helsingborg Koncerthus. På færgen hilses, nikkes, smiles og ønskes Godt Nytår. I det julesmykkede Helsingborg begiver "danskerkaravanen" sig ad Drottninggatan forbi Dunkers Kultur hus mod Koncerthuset.

Nytårskoncerten
Det var en nytårskoncert på bedste traditionelle vis med hovedsageligt Strauss-kompositioner. Helsingborg Symfoniorkester spillede blændende under kyndig og levende ledelse af dirigenten Daniel Cohen. Første punkt på programmet var Overturen til Læderlappen - bedre kendt i Danmark under navnet, Overturen til Flagermusen. Daniel Cohen brugte hele sin krop til at dirigere med, og fik orkestret til at yde sit ypperste allerede fra starten, nuanceret, præcist, kraftfuldt, svagt og fint balanceret. Strygerne ydede efterfølgende en formidabel indsats i Pizzicatopolkaen. Den bedste udgave jeg har hørt.

Wienervalse takt
Ola Simonsson præsenterede programmet med vid og humor og lærte os takten i wienervals med at uddele taktslags skilte 1,2,3 til publikum på første række og fortalte om valsens vilde historie.

Nytårskoncerten i år var tæt på den vi ser fra Wien og derved anderledes end fra de forgående år, for i år var ingen sangsolist; men så kom en 19 årig ung mand fra Norrköping på scenen med sin violin, Johan Dalene .

I sommerens løb debuterede han som solist med både Oslo Filharmonien og Kungliga Filharmonikerna i Stockholm og nu som solist med Helsingborgs Symfoniorkester. Johan spiller Tchaikovskys violinkoncert i Carnegie Hall i New York, senere på måneden.

Inden pausen spillede Johan Dalene Camille Saint-Saëns Intro og Rondo Capriccioso. Formidabelt, virtuost godt. Publikum klappede og stampede i gulvet af begejstring

Brandalarm
Vi kom godt i gang efter pausen med Sigøjner baronen. Et stykke inde i musikken lød en insisterende lyd - som en mikrofon, der hylede. Dirigent og publikum undrede sig. Så kom meldingen over højttaler anlægget: Det er en brandmelding. Der er brand i bygningen. Alle skal forlade bygningen. Det foregik i roligt tempo og kontrolleret, mens højttaleren hele tiden gentog brandmeldingen. Alle kom udi det fri, uden overtøj. Der var ingen brandbiler at se. En politibil kørte fobi uden stop. Et par brandmænd kom dog til syne - og gik ind i det evakuerede koncerthus. Efter ca. 10 minutter kom de ud igen. Alarmen blev afblæst. Ingen ved om det var en øvelse, en bombetrussel eller om der blot var røget på toilettet.

Nogen tog hjem
Nogle var efterfølgende i tvivl om koncerten fortsatte. Andre måske forskrækkede - var måske bange og tog hjem. En hel del gik tilbage i salen, hvor koncerten fortsatte. Dog måtte et par numre udgå- til vore venner fra Helsingør og andres fortrydelse - og vi savnede også en sangsolist.

En noget anderledes Trettondags koncert var slut

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede