1. april 2020
Det første netværksmøde foregår på Værftets Madmarked og i det maritime værksted i Hal 16. Foto: Kenn Thomsen
Det første netværksmøde foregår på Værftets Madmarked og i det maritime værksted i Hal 16. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt netværk for lærlinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt netværk for lærlinge
Helsingør - 17. januar 2020 kl. 07:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi Samler Helsingør etablerer nu også en afdeling for byens mange lærlinge. Første gang den 31. januar.

Lærlingene i Sorø har det. Og på Vestfyn. Nu får de det også i hele Helsingør: Netværk for lærlinge starter op 31. januar - på Værftet naturligvis.

19-årige Eskild Venøbo er i lære som skibsmontør hos Marco Marine i Espergærde og savner det sociale liv, som han mener andre unge får forærende, hvis de vælger en gymnasial ungdomsuddannelse.

- Det var rigtig svært at holde fast i erhvervsuddannelsen, fordi alle mine venner valgte gymnasiet. Desværre oplevede jeg på uddannelsen, at det er meget begrænset, hvor meget socialt, der foregår. Jeg missede de studieture, fester og udvalg, som de har på gymnasiet, fortæller den unge lærling om sin første tid på erhvervsuddannelsen.

Socialt liv

Men nu kan lærlinge som Eskild Venøbo udvide deres sociale liv og skærpe deres professionelle kompetencer. Fredag den 31. januar starter Vi samler hele Helsingør i samarbejde med Ja-kontoret et lokalt netværk for lærlinge. Initiativet finansieres af fondsmidler fra Varelotteriet, som Erhvervs- og Industriforeningen i Helsingør har søgt til projektet.

- De meget voksne strukturer på virksomhederne kan for nogle unge gøre det mindre attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse, siger netværksleder Tino Jønsson fra Vi samler hele Helsingør.

Mødes på tværs
- Derfor har vi taget initiativ til et netværk for lærlinge, som gerne vil have en god oplevelse med at møde andre lærlinge lokalt, men på tværs af brancher og virksomheder. Først og fremmest for de unges egen skyld. Men også fordi vi i erhvervslivet må gøre en ekstra indsats for at gøre det attraktivt at vælge et fag og en erhvervsuddannelse.

Jacob Runge-Olsen kan som formand for Erhvervs- og Industriforeningen i Helsingør nikke genkendende til problematikken.

Aldersforskel

- Der er jo bare en stor aldersforskel, som på godt og ondt betyder noget for vores kollegiale liv på arbejdspladserne. I sagens natur er der mere ungdomskultur på et gymnasium med 1.000 unge, end i en virksomhed med fem svende, en mester og to lærlinge. Derfor har vi valgt at bakke op om initiativet, som vi håber en masse lokale lærlinge vil tage godt imod.

Første begivenhed i LærlingeNetværket finder sted på Værftets Madmarked og i Hal 16. Ikke fordi lærlingene skal

undervises i lokalhistorie, men Værftet i dag har jo de oplagte rammer.

Tilmelding og yderligere oplysninger på www.visamler.dk/laerling