24. oktober 2019
Helsingør Kommune inviterer til borgermøde om nyt lokalplanudkast for kommende byggeri af 128 boliger ved Skibstrup Stationsvej. Foto: Dorte Møller Rasmussen
Helsingør Kommune inviterer til borgermøde om nyt lokalplanudkast for kommende byggeri af 128 boliger ved Skibstrup Stationsvej. Foto: Dorte Møller Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt borgermøde om ny Skibstrup-bebyggelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt borgermøde om ny Skibstrup-bebyggelse
Helsingør - 17. marts 2018 kl. 04:24
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På onsdag den 21. marts er der klokken 19.30 borgermøde om det nye lokalplanudkast for det kommende byggeri af 128 boliger ved Skibstrup Stationsvej. Mødet holdes i kantinen på Apperupskolen, og her bliver sløret løftet for den miljøvurdering, der er blevet udarbejdet, og det nye udkast til en lokalplan for området.

Det første lokalplanforslag blev trukket tilbage blandt andet på grund af manglende miljøvurdering, og nu foreligger der tegninger til en ny boligbebyggelse, som i følge planen skal omfatte 400-500 nye borgere.

Infrastruktur
Kritikerne af det første lokalplanforslag pegede dengang på, at infrastrukturen slet ikke tog højde for den massive tilflytning, så nu er borgerne i Ålsgårde spændte på, hvad det nye lokalplanforslag indeholder.

Det er embedsmændene fra Helsingør Kommune, der skal fremlægge lokalplanforslaget og miljøvurderingen, men mange af politikerne i By- Plan- og Miljøudvalget vil uden tvivl også være til stede for at høre kommentarer fra naboer og borgere i området.

Mødet begynder klokken 19.30 og der er afsat to timer til orientering og debat. En endelig udstykningsplan for hele marken, byggehøjder m.v. vil også blive fremlagt på mødet.

Hemmeligt udkast
Blandt de aktive borgere i Ålsgårde har der været rejst kritik af, at Helsingør Kommune ikke på forhånd har offentliggjort det nye lokalplanudkast og miljøvurderingen på kommunens hjemmeside.

Men det er blevet afvist med henvisning til, at lokalplanforslaget endnu ikke er godkendt af byrådet og derfor ikke kan fremlægges, før dette er sket.

- Hvordan man så vil gennemføre processen på borgermødet er mig en gåde, skriver Thomas Koester fra Ålsgårde på facebook.

grafik køb billede