17. maj 2021
Anders Drachmanns nye parti er gået i valgforbund med Venstre.
Anders Drachmanns nye parti er gået i valgforbund med Venstre.
Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt borgerligt valgforbund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt borgerligt valgforbund
Helsingør - 13. september 2017 kl. 06:27
Af Andreas Norrie

Venstre og Frit Demokrati har indgået valgforbund.

I modsætning til ved folketingsvalg er det ved kommunalvalget tilladt med valgforbund for at dele overskydende stemmer, hvilket ikke er uden betydning ved et tæt resultat.Mandag aften meddelte Venstre i Helsingørs formand Karin Andersen i en pressemeddelelse, at partiet har indgået et valgforbund med Anders Drachmanns nye parti Frit Demokrati. Anders Drachmann blev valgt til Byrådet for Konservative, og fik tredjeflest stemmer på den konservative liste efter Benedikte Kiær og Per Tærsbøl, men blev tidligere i år fjernet fra partiets opstillingsliste.

Med andre ord er der ikke udsigt til noget samlet borgerligt valgforbund. Ifølge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger har Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti også indgået en aftale om et valgforbund. Men dette valgforbund bliver uden Nye Borgerlige, som også stiller op til valget til november. På venstre side i byrådssalen skulle der øjensynlig være indgået et foreløbigt valgforbund bestående af S, SF, EL, Alternativet og Listehansen. Radikale har onsdag meddelt i Helsingør Dagblad, at de er gået i valgforbund med Liberal Alliance, som i dag ikke har plads i Byrådet.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?