17. oktober 2021
Lokalet her på Stengade er karakteriseret ved at være i flere forskudte plan. Det vil blive brugt aktivt i indretningen af Egeværks nye signaturbutik. Foto: Andreas Norrie
gallery icon

Se billedserie

Lokalet her på Stengade er karakteriseret ved at være i flere forskudte plan. Det vil blive brugt aktivt i indretningen af Egeværks nye signaturbutik. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyskabelse på hovedstrøget: Egeværk åbner signatur-butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyskabelse på hovedstrøget: Egeværk åbner signatur-butik

Kunsthåndværk- og designvirksomheden Egeværk med værksted på Industrivej udvider med stor butik midt på Stengade.

Helsingør - 07. august 2021 kl. 03:58
Af Andreas Norrie

Stengade får en helt ny slags butik med unikke værker i træ og skiftende udstillinger.

arrow Læs også: Ny stor hæder til Egeværk:- Uden håndværk, ingen fornyelse

For 21. august åbner den prisbelønnede håndværks- og designvirksomhed Egeværk nemlig en såkaldt signaturbutik i en af Stengades bedst beliggende lokaler tæt på Helsingør Bycenter. Lokalet har senest huset en outlet-butik med modetøj.

- Vi har haft kig på lokalet længe. For der er tale om et spændende lokale, som er i flere niveauer, som egner sig til at skabe et anderledes univers. Og da vi så, at det var ledigt, så slog vi til med det samme, siger Mette Bentzen, der er indehaver af Egeværk sammen med Lasse Kristensen.

Lige nu bliver der arbejdet på højtryk i lokalerne, men åbningsdagen står fast ligesom der er ansat personale til den daglige drift.

- Vi skal nok nå det. Den store udfordring er, at vi stadig er i gang med at producere de værker, som vi vil åbne med, fortæller Mette Bentzen.

Butikken bliver som nævnt anderledes end de fleste andre butikker på Stengade og med større fokus på den visuelle oplevelse. Ligeledes bliver der også tale om genstande, der er dyrere end meget andet, som bliver solgt på byens hovedstrøg.

- Uden at blive for højrøvet, så kan man måske sammenligne det lidt med Royal Copenhagens butik på Strøget, siger hun.

Tror på lokalt publikum

Indehaveren er heller ikke bange for, at der ikke vil være købere til værkerne trods et højere prisniveau.

- Vi har i forvejen mange kunder fra Helsingør, så det er vi ikke bange for, siger hun.

Når butikken åbner, så vil Egeværk blandt andet kunne præsentere en række måneinspirerede værker, som også er tænkt sammen med den nordiske natur.

- I den verden vi lever i, så bliver vores nordiske natur vigtigere, og den verden vil vi også være med til at åbne med det vi laver, siger hun.

I den nye butik vil det også være muligt at købe de særlige glasskibe fra Backhaus-Brown på Hundested Havn, der laves sammen med Egeværk. Egeværk startede da også op på havnen i Hundested før turen gik til Helsingør i 2020. Baggrunden var, at virksomheden var vokset ud af lokalerne, og var tiltrukket af Helsingørs kulturelle og maritime satsninger,

Forbindelse til værkstedet

Lasse Kristensen og Mette Bentzen vil til dagligt befinde sig mest i værkstedet på Industrivej, som også fortsat vil kunne besøges. Men forbindelsen til håndværket og værkstedet vil også være til stede i den nye strøgbutik.

- Vi har jo lært en del af coronatiden, så vi vil have et direkte digitalt videolink til vores værksted, hvis der er noget, som kunderne gerne vil vide om værket og processen, fortæller Mette Bentzen.

arrow Egeværk tager endnu en flot pris hjem
04. september 2020 kl. 13:30 Opdateret: kl. 13:30
arrow Følg en offentlig nedsmeltning
07. august 2020 kl. 11:19 Opdateret: kl. 11:19
Rejser du til udlandet i år?