4. december 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye færger giver plus på klimakontoen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye færger giver plus på klimakontoen
Helsingør - 18. april 2019 kl. 07:40

ForSea har gennem hele første kvartal anvendt verdens største batteridrevne passagerfærger, Aurora og Tycho Brahe, på Helsingør-Helsingborg ruten, og nu viser miljøgevinsten sig at være markant. Rederiets samlede udledning af CO2 og skadelige partikler er nemlig halveret i forhold til året før, og både privat- og erhvervskunder har taget godt imod de meget konkrete forbedringer og tilbuddet om lydsvag og miljøvenlig sejlads.

arrow Læs også: Direktør for stort færge-rederi træder tilbage med øjeblikkelig virkning

Kvartalets marginale tilbagegang i antallet af passagerer og privatbiler skyldes alene periodeforskydning, idet Påsken faldt i 1. kvartal 2018.

- Batteridriften af vore to store færger har været en succes. Det har kun været nødvendigt med minimale justeringer i indkøringsperioden, og ikke desto mindre har vi kunnet holde en stabil drift med tæt ved 100 procent præcision i det første hele kvartal med batteridrift, siger Johan Röstin, CEO i ForSea og fortsætter:

- Miljøgevinsten er tydelig. Samlet set er hele rederiets energiforbrug og udledningen af CO2 og skadelige partikler halveret i forhold til 1. kvartal 2018.

Glade kunder
Resultaterne for årets første kvartal viser, at antallet af overførte lastbiler var uændret højt med 111.000 overførte enheder.

ForSea overførte 227.000 personbiler svarende til et fald på knap fem procent sammenlignet med sidste år. Også antallet af passagere faldt en smule med knap fire procent fra 1,29 millioner i 2018 til 1,24 millioner i første kvartal 2019.

Selvom det aldrig er godt med fald i antallet passagerer, er det ikke noget, der skræmmer Johan Röstin, der forklarer udviklingen med en væsentlig periodeforskydning, idet størstedelen af Påsketrafikken i 2018 blev afviklet i første kvartal.

- Kunderne har taget godt imod vores initiativer. Vi tilbyder nu ikke blot den mest stabile, men også den klart mest miljøvenlige rejse over Øresund - for både private og erhvervskunder. Det tæller for alle at vide, at man med ForSea kan rejse støj- og røgfrit, og at vi samtidig har sparet atmosfæren for 4.500 ton CO2 i forhold til samme periode sidste år, siger Johan Röstin, som forventer at kunne forbedre miljøeffekten yderligere i de kommende kvartaler.

Bustrafikken på ruten steg med mere end 5 procent i første kvartal 2019 til godt 2.600 overførte busser. Stigningen er drevet af nye samarbejder med linjebus-selskaber, som i første kvartal har kunnet kompensere for de negative effekter af den svækkede svenske krone.

arrow Havnekontrakt kan betyde nye HH-færger
20. august 2019 kl. 04:26 Opdateret: kl. 14:38
arrow Øresundsfærger sejler nu nærmest lydløst
10. november 2018 kl. 06:36 Opdateret: kl. 06:46
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?