15. oktober 2019
Den kollektive transport bliver grønnere i Helsingør.
Den kollektive transport bliver grønnere i Helsingør.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye busser er en del af klimaløsningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye busser er en del af klimaløsningen
Helsingør - 12. juni 2019 kl. 12:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør Kommune og Movia har indsat nye busser, der kører på biobrændstof, på tre af kommunens buslinjer. Det betyder, at de nye busser på buslinje 342, 840 og 841, vil køre fossilfrit.

arrow Læs også: Indsætter elbussser på nye ekspres-ruter

De nye busser anvender HVO-biodiesel, der er et fossilfrit biobrændstof. Busserne er CO2-neutrale, og i den første måneds tid siden busserne blev sat i drift på de tre linjer, har de sparet miljøet for ca. 20,7 tons CO2-udledning. De nye busser overholder Euro 6-normen, som er den mest vidtgående, eksisterende miljøstandard. Det betyder, at bussernes udledning af lokal luftforurening også er reduceret markant i forhold til de dieselbusser, som tidligere betjente linjerne. Lige godt en kvart million gange om året løser en passager billet på de tre buslinjer.

- Vi er utroligt glade for, at Helsingør Kommune har valgt at gå foran og udskifte busserne på tre linjer med et grønnere alternativ, som gør godt for både klima og bymiljø, siger Dorthe Nøhr Pedersen, som er administrerende direktør i Movia.

- Det er vigtigt, at Helsingør Kommune bidrager til at nedsætte CO2-udledningen fra den kollektive trafik. Biobrændstoffer på buslinje 342, 840 og 841 er første skridt på vejen mod en mere bæredygtig kollektiv trafik i kommunen, siger Christian Holm Donatzky, som er udvalgsformand for By-, Plan- og Miljøudvalget i Helsingør Kommune.

Helsingørs nye busser på linje 342, 840 og 841 ligner de velkendte Movia-busser, men er kortere og kommer dermed nemmere rundt i byen. Der er god tilgængelighed for brugere af både rollatorer, kørestole og barnevogne.

Helsingør Kommune indsætter i alt fem nye HVO-biodiesel busser heraf er fire driftsbusser og en er reservebus.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede