23. marts 2019
Unge mellem 15 og 25 kan på lørdag opleve krydsfeltet mellem kunst og teknologi.Foto: Presse
Unge mellem 15 og 25 kan på lørdag opleve krydsfeltet mellem kunst og teknologi.Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny ung festival skal blandt teknologi og kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny ung festival skal blandt teknologi og kunst
Helsingør - 19. september 2018 kl. 20:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks Tekniske Museum lægger på lørdag lokaler til ny festival for unge mellem 15 og 25 år.

Danmarks Tekniske Museum slår på lørdag dørene op for en ny festival, der har fokus på kunst og teknologi. STEAM festivalen er arrangeret af unge, som gennem en inspirerende aften vil engagere andre unge i debatten om teknologi og videnskaben bag, samt udtrykke den i forskellige kunstneriske tiltag.

Teknologi fylder meget i alle menneskers liv i dag - især i mange unges liv. Teknologi påvirker selve måden vi er mennesker på, men det er svært for mange at forstå, hvordan teknologi har indflydelse på vores liv. STEAM festivalen ønsker at engagere unge i en debat her om. STEAM tager sin inspiration fra de fem nøglebegreber: Science, Technology, Entrepreneurship, Art og Making.

- Formålet med projektet er, at de unge, der er med til at udvikle festivalen, og de unge, som skal deltage, engagerer sig i debatten om, hvordan teknologi påvirker deres liv og hverdag og stiller sig kritisk overfor teknologiens indflydelse, fortæller Jacob Thorek Jensen, museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum.

Til festivalen kan man bl.a. deltage i kodnings-workshops, lave fremtidsmusik, opleve kunstinstallationer med unge kunstnere, spise fremtidsmad, høre koncerter og undersøge bagsiderne ved nogle af teknologierne, som findes i museets samling.

- Jeg synes, at det er spændende at udforske, hvordan kunst kan give nye vinkler på teknologi, og ikke mindst hvordan teknologi påvirker vores liv. Så da jeg hørte om STEAM festival tænkte jeg, at den må jeg bare være med til at lave, siger Laura Vesterlund Gustafsen, der er 24 år og med til at arrangere festivalen.

Festivalen er udviklet i samarbejde med Kulturmetropolen og Golden Days festivalen og støttet af Tuborgfondet og Helsingør Kommune og er for alle unge mellem 15 og 25 år.

Festivalen foregår mellem klokken 15 og 22, og der er gratis entré.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede