14. juni 2021
Helsingør byggede skibe i 100 å¨r, er tiktlen på Værftsmuseets særudstillinbg, som samtidig markerer musets udvidelse.
Helsingør byggede skibe i 100 å¨r, er tiktlen på Værftsmuseets særudstillinbg, som samtidig markerer musets udvidelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny udstilling på Værftsmuseet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny udstilling på Værftsmuseet
Helsingør - 11. november 2015 kl. 07:21

Værftsmuseet er blevet udvidet, og udvidelsen markeres med en særudstilling med titlen »Helsingør byggede skibe i 100 år«.

arrow Læs også: Museet er også for børn

På torsdag klokken 15 åbnes udstillingen af borgmester Benedikte Kiær og kulturudvalgsformand Henrik Møller, og desuden taler koncerndirektør i DFDS, Peder Gellert Pedersen.

Åbningen af særudstillingen signalerer begyndelsen på det, der i løbet af et par år skal blive til et museum for dansk og international skibsværftshistorie.

Historien om Helsingør Værft bliver fortalt igennem modeller og fotografier, der viser de mange eksempler på forskellige typer skibe - sejlskibe, hjulfærger, containerskibe og strømlinede kongeyachter - der løb af stablen i årene 1883-1983. Eksempelvis kan man i udstillingen bl.a. se en model af S/S Helsingør, det første fragtskib, der forlod værftet i 1883. Samtidig fortæller udstillingen om udviklingen af skibsbyggeriet fra sejlskibenes tid over dampskibe til moderne dieselmotorskibe.

Selve processen i at bygge et skib fra de første streger på tegnebordet, værftsarbejdernes opgaver og via stabelafløbningen til prøveturen og den efterfølgende aflevering til rederiet illustreres med talrige tegninger og værktøj. I museets lille biograf bliver der vist filmklip af skibene, der sejlede ud fra værftet.

På Helsingør Værft byggede man lige fra begyndelsen i 1883 også selv skibenes maskiner. Først dampmaskiner og siden dieselmotorer, de sidste i tæt samarbejde med B&W. Udstillingen er blevet til i tæt samarbejde med rederier, foreninger, enkeltpersoner og andre museer. Den vil kunne ses frem til udgangen af oktober næste år.

arrow Se billederne: Værftsmuseets drømmeindvielse
14. november 2015 kl. 07:35 Opdateret: kl. 06:20
arrow Værftsmuseum på vej med udvidelse
06. maj 2015 kl. 04:00 Opdateret: kl. 13:10
arrow Et festligt kapital i Værftets historie
22. april 2015 kl. 07:00 Opdateret: kl. 12:53
Hvor langt tror du Danmark når ved EM