29. oktober 2020
Det var ikke bare en ny sognepræst, men en hel præstefamilie, som blev budt velkommen til Tikøb og Gurre søndag. Særligt Rikke Pedersens datter Ursula havde stjålet menighedsrådsformand Lisbeth Dragsbæks hjerte. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Det var ikke bare en ny sognepræst, men en hel præstefamilie, som blev budt velkommen til Tikøb og Gurre søndag. Særligt Rikke Pedersens datter Ursula havde stjålet menighedsrådsformand Lisbeth Dragsbæks hjerte. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny præst prædiker så man kan forstå det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny præst prædiker så man kan forstå det
Helsingør - 10. februar 2020 kl. 09:28
Af Joachim Christensen

Det ekstra fine søndagstøj var blevet strøget for 150 kirkegængere i Tikøb Kirke, der var med, da Rikke Pedersen blev indsat som ny sognepræst i Gurre og Tikøb sogne og holdt sin første gudstjeneste.

En næsten fyldt kirke tydede på, at få i det lille landsbysamfund ville gå glip af muligheden for at møde den nye præst. Hun blev budt velkommen ved en reception efter gudstjenesten af menigheden ved rådsformand Lisbeth Dragsbæk, der også havde pæne ord til hendes mand Steffen Møgelmose - og ikke mindst deres datter Ursula på 1 år.

- Hvor kan man være heldig, vi har ikke alene fået en ny præst, men en ny præstefamilie. Lille Ursula kunne knap gå, da jeg mødte hende første gang, men hun er trasket lige ind i mit hjerte, sagde hun.

Familien er flyttet hertil fra den lille ø Agersø ved Skælskør, hvor Rikke Pedersen såvel som på Omø de seneste 6 år har været sognepræst.

Med ølivet har hun fået stillet sin nysgerrighed på den front, men med endnu et job i to små sogn, har hun tydeligvis stadig mod på at være et samlingspunkt lokalt.

- Jeg synes, det er spændende med små menigheder og mange gode folk. Og det har været en fantantisk festlig indsættelse, sagde hun.

Hun betegner sig selv som et naturmenneske, der kan lide at gå ture og også interesserer for teologi selv i fritiden.

Umiddelbart gør hun sig ikke tanker om sætte de store forandringer i værk i sine nye sogne, der i de seneste 28 år har haft Annemette Nissen som præst, indtil hun stoppede sidste år.

- Jeg tror præstens personlighed i sig selv bringer noget nyt, men jeg har ikke planer om at lave noget om, sagde Rikke Pedersen.

Hun har dog gode idéer fra Agersø, som måske også kan genbruges i Tikøb og Gurre.

- Vi lavede en sommersangaften ved havet. Så mødtes vi og kørte ud til stranden i samlet flok for at synge og høre gode historier, sagde hun.

Da Rikke Pedersen søndag havde færdiggjort sine to gudstjenester, så var det endelig tid til at komme ud af den sorthvide præstekjole og krave. Hun skiftede i stedet til et mere farverigt sæt tøj og lyserøde sko, og skal man tro menighedsrådsformandens skudsmål, så kan det være et tegn på, hvad man kan forvente af den nye præst.

- Det man ser, er hvad man får. Vi har haft mange spændende og berigende samtaler. Du er ærlig, og så kan man ovenikøbet forstå det, du prædiker, grinte Lisbeth Dragsbæk.

Domprovst Steffen Ravn Jørgensen bød også familien velkommen og betonede over de mange tilhørere det sammenhold, der er i netop Tikøb og Gurre.

- Der er et utroligt, folkeligt fællesskab her, som præsten er en stor del af. Jeg håber, I vil slide på kirkebænkene, sagde han.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?