1. april 2020
Silette Ace blev i går tømt for varer i forbindelse dagens konkurs.
Silette Ace blev i går tømt for varer i forbindelse dagens konkurs.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny plan for konkurs-ramte Sundbusser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny plan for konkurs-ramte Sundbusser
Opdateret 06. januar 2010 kl. 11:41
Helsingør - 04. januar 2010 kl. 22:00
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Helsingør: Mandag formiddag valgte det norskejede rederi Ace Link A/S at indgive konkursbegæring inden rederiets betalingsstandsning udløb 16. januar. Det betyder, at de tilbageværende 70 medarbejdere nu står uden job. Dagen startede ellers normalt for de ansatte, men ved middagstid blev dørene lukket, og sejladsen med passagerfærgerne mellem Helsingør og Helsingborg blev standset.
arrow Læs også: Kreditorer får kun småpenge efter færge-konkurs

Men konkursen betyder ikke, at det nødvendigvis er slut med den tidligere Sundbus-rute. For i et brev til medarbejderne på ruten, som Frederiksborg Amts Avis er i besiddelse af, står der nemlig, at ledelsen stadig arbejder på at skabe et kapitalgrundlag for en ny rute - og der ligger en forretningsplan klar.

Planen går ud på, at kæmpefærgen Simara Ace udskiftes med en mindre færge i samme størrelse som de gamle sundbusser. Derudover skal administrationsbygningen afhændes, og terminalen i Helsingborg indskrænkes.

Brevet til de ansatte er underskrevet af direktør Mogens Worre Sørensen og bestyrelsesformand Geir Magnus Jansen. Netop Geir Jansens involvering i sagen peger på, at der er interesse for at ruten bliver videreført. For Geir Jansen, der i al diskretion for nylig er tiltrådt som bestyrelsesformand, er kendt for tætte forbindelser til rederierne Scandlines og Stena Line, som driver bilfærgerne mellem Helsingør og Helsingborg. Han har nemlig beklædt direktørposter i begge firmaer.

- Det er min vurdering, at når netop Geir Johansen er med, så betyder det, at der er en interesse hos andre rederier for at overtage ruten, siger byrådsmedlem og nu forhenværende borgmester Per Tærsbøl til Frederiksborg Amts Avis.

Det har i går ikke været muligt at indhente en kommentar fra Ace Links ledelse.
arrow Sundbus-plan endte i forlis
20. april 2010 kl. 06:30 Opdateret: kl. 10:27
arrow Sundbus-rutes fremtid afgøres i aften
19. april 2010 kl. 14:05 Opdateret: kl. 14:05
arrow Tre rederier vil overtage Sundbus
22. februar 2010 kl. 06:01 Opdateret: kl. 13:32