24. maj 2019
Søren Lampe, der bor og arbejder i Helsingør, sender i morgen en ny plade på gaden: »I Lampens Skær«, og denne gang synger han på dansk.
Søren Lampe, der bor og arbejder i Helsingør, sender i morgen en ny plade på gaden: »I Lampens Skær«, og denne gang synger han på dansk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny plade: I Lampens skær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny plade: I Lampens skær
Helsingør - 09. november 2018 kl. 14:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingørs helt egen jazzcroner, Søren Lampe, er klar med en ny udgivelse.

I dag, fredag, udkommer Søren Lampes seneste album »I Lampens Skær«, og det er et album der slår på nogle helt andre strenge end det sidste, Slow & Sentimental - som var en lyttevenlig udgivelse med fokus på de klassiske crooner-dyder, og som har opnået over 300.000 afspilninger på Spotify.

arrow Læs også: Rytmisk musikquiz

Lampes nye album er et forsøg på at lave en mere personlig udgivelse. Pladen er med sit blandede udtryk, sit danske sprog og sine hovedsageligt selvgjorte numre mere nøgtern.

Men hvorfor egentlig ødelægge den gode stemning når nu crooner-bussen kører fint og der er efterspørgsel på denne slags mandlige "skønsang"?

Det helt enkle svar er "nøgenhed". Det faktum, at det er langt sværere at gemme sig bag sit modersmål end det er på det internationale musiksprog engelsk.

Personen bag vokalen træder helt klart tydeligere frem i den lyttendes ører og de mindste nuancer bliver bevidst eller ubevidst vurderet på en anderledes "kontant" facon. Ordene

trænger så også tilsvarende dybere ind, hvis missionen lykkes.

Og netop ordene er en af Lampes helt store passioner - i særdeleshed ord og musik i forening, som han bruger til at kaste skær på forskellige fortællinger.

»Vandrer gennem byen« er en jazzy, neo-PH´sk hyldest til sangerens fødeby København. »Selfie blues« ville Cornelis Vreeswijk med stor sandsynlighed have skrevet, hvis han stadig var blandt os. »Kun du kan forstå« er en helt nøgen, klassisk kærlighedssang. »Pigen fra Hornbæk« er en bittersød, humoristisk parafrase over bossa novaens modersang

The girl from Ipanema. Slutskæringen »Spillemanden« er en lettere moderniseret udgave af Jens Vejmands tyske pendant Franz Schuberts Der Leiermann.

Med dette sit femte udspil bruger Lampe endnu en gang jazzen, der siden teenageårene har stået hans hjerter nær, til at formidle det møde mellem mennesker al musik dybest set gerne skulle være - denne gang et møde med en forsvindende lille del af klodens befolkning.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede