24. september 2021
Man kan få adresse på Triumphbuen i selskabet Balders nye lejligheder her ved Espergærde Gymnasium og Hovvej. Illustration: Tegnestuen Erik
Man kan få adresse på Triumphbuen i selskabet Balders nye lejligheder her ved Espergærde Gymnasium og Hovvej. Illustration: Tegnestuen Erik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny får byen en »Triumphbue«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny får byen en »Triumphbue«

Beboerne i det nye boligområde med 240 boliger på Højbjergvej kommer til at bo på et vejnavn inspireret af grundens tidligere ejer, som var et lingerifirma.

Helsingør - 09. maj 2021 kl. 17:45
Af Andreas Norrie

Det svenske ejendomsudviklingsselskab Balder er ved at forberede byggeriet af intet mindre end 240 nye boliger på den såkaldte Triumphgrund på Højbjergvej 4, der i en lang årrække husede lingerifirmaets Triumphs lager og hovedkvarter.

arrow Læs også: Efter støj, rystelser og naboklager: Nu stiller kommunen nye krav til kæmpe byggeri

I dag er bygningerne revet ned, og i forbindelse med byggeriet af boligerne skal der også laves en ny vej.

Vejnavnet var på dagsordenen på det seneste møde i By-, Plan- og Miljøudvalget, hvor man både gennemgik forslag fra ejendomsudvikleren, høringssvar fra Helsingør Kommunes Museer og høringssvar fra helt almindelige borgere.

Vandt over Rabalderstræde

Blandt forslagene fra ejendomsudvikleren var Rabalderstræde, Bybjerget, Hirsevænget, Lingeriparken og Toftegårdsvej, men det var ikke en af disse, som blev valgt, fremgår det af mødereferatet.

For det var nemlig et af borgernes forslag, som endte med at blive foretrukket. Det var nemlig navnet Triumphbuen, som også fik museernes blå stempel.

- Museet bemærker, at "Triumphbuen", som det overvejende flertal af borgerne har foreslået, er et oplagt forslag, både med hensyn til vejudformning, og fordi grunden i folkemunde er kendt som Triumphgrunden, lyder det fra Helsingør Museerne, der dog ser visse problematikker ved det nye navn:

- Det giver associationer til Paris, og det kan misforstås som vildledende. Firmaet "Triumph" eksisterer stadig og det kan misforstås som "product placement" - altså en form for skjult reklame, hedder det i udtalelsen fra museet.

Parisiske undertøjstoner eller ej. Det endte altså med, at det var et enigt udvalg, som godkendte navnet Triumphbuen.

arrow Se video: Nybyggeri skaber små jordskælv i naboblokken
10. juli 2021 kl. 09:30 Opdateret: kl. 14:03
arrow Byforening om byggestøj: - Leder tankerne hen på metrobyggeriet
09. juli 2021 kl. 07:30 Opdateret: kl. 14:40
arrow For meget larm? Entreprenør lukker ned for nabo-dialog
08. juli 2021 kl. 04:45 Opdateret: kl. 16:42
Stemmer du til kommunalvalget i år?