26. september 2021
Ken B. Rasmussen har skrevet minde-biografien om Ove Verner Hansen, som udkommer i morgen.
Ken B. Rasmussen har skrevet minde-biografien om Ove Verner Hansen, som udkommer i morgen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bog om Ove Verner Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog om Ove Verner Hansen
Opdateret 02. november 2016 kl. 09:32
Helsingør - 02. november 2016 kl. 09:29

Ove Verner Hansen, der døde den 20. februar i år, var en mand med store armbevægelser. Han elskede mad og drikke, fest og farver og omfavnede tilværelsen til festligt fulde. »Ja tak« var hans mantra - ja tak til nye oplevelser, ja tak til det gode humør, ja tak til livet.

arrow Læs også: Se billederne: Afsked med »Bøffen« i domkirkens pragt

Sådan hedder det i den portrætbog om Ove Verner Hansen, som forfatter med meget mere Kenn B. Rasmussen har skrevet, og som udkommer i morgen på forlaget Peoples Press.

Det hele begyndte og endte i hjembyen Helsingør, men med utallige forunderlige stop undervejs. Ove Verner Hansen var kontoruddannet på Helsingør Skibsværft, en uddannelse til en stille tilværelse bag et skrivebord, hvilket med hans egne ord var en eklatant fejltagelse. I stedet blev sangen hans skæbne - eller i hvert fald en del af den. For Ove Verner Hansen nåede at være alt fra skovhugger i Sverige til kongelig operasanger, revyskuespiller i Holstebro, restauratør, de danske smedes hussanger, kong Christian IV og ikke mindst Bøffen. Det var som den tavse skurk i Olsen-banden-filmene, han blev kendt og elsket i enhver afkrog af kongeriget.

I følge forlaget er »Ove Verner Hansen - Ja tak til livet« en mindebiografi for alle dem, der havde en svaghed for Danmarks vel nok største og mest folkekære filmskurk - og alle andre, der holder af en fortælling om en livsnyder, der var en hel del ud over det sædvanlige. Bogen er fuld af muntre anekdoter og fantastiske beretninger, der vil både forbløffe og fornøje. Det er et personligt portræt af et helt igennem forrygende menneske - krydret med masser af unikke billeder.

Bogen er blevet til gennem samtaler med dem, der kendte ham bedst - og ikke mindst via de erindringer, som Ove Verner Hansen nedskrev og samlede sammen gennem årene, men efterlod upublicerede, da han døde.

arrow Grunwald: Ove Verner var en fin fyr og arbejdskammerat
21. februar 2016 kl. 15:56 Opdateret: kl. 15:58
arrow Bøffen - alias Ove Verner Hansen er død
21. februar 2016 kl. 12:27 Opdateret: kl. 13:28
Stemmer du til kommunalvalget i år?