27. oktober 2020
Valget er vigtigt, fordi menighedsrådet udgør folkekirkens fundament,? lyder det fra Peter Birch, sognepræst i Hellerup Kirke og Gentoftes provst. Arkivfoto: Signe Haahr Pedersen
Valget er vigtigt, fordi menighedsrådet udgør folkekirkens fundament,? lyder det fra Peter Birch, sognepræst i Hellerup Kirke og Gentoftes provst. Arkivfoto: Signe Haahr Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny biskop i Danmarks største stift blev valgt i første runde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny biskop i Danmarks største stift blev valgt i første runde

Bispevalget i Helsingør Stift blev afgjort i en enkelt runde. Det blev Peter Birch, der løb med hele 53 procent af stemmerne, oplyser Helsingør Stift i en pressemeddelelse.

Helsingør - 13. oktober 2020 kl. 12:30
arrow Læs også: Mindst muligt flertal for støtte til reception for den nye biskop

Helsingør Stift har valgt en ny biskop. Det blev en provst fra egne rækker, Peter Birch, der ud over at være provst i Gentofte Provsti også er formand for Danmarks Provsteforening. Han fik 53 procent af de afgivne stemmer og kom dermed over de 50 procent, som det kræver for en kandidat at vinde et bispevalg i en enkelt runde.

De øvrige kandidater, Ulla Thorbjørn Hansen, Eva Holmegaard Larsen og Asser Skude, fik henholdsvis 26,4, 17,6 og 3 procent af stemmerne.

Bispevielsen finder sted den 31. januar 2021 i Helsingør Domkirke, og den nye biskop indtager bispesædet den 1. februar 2021.

Peter Birch afløser den nuværende biskop, Lise-Lotte Rebel, der har siddet siden 1995 og går af i forbindelse med sin 70 års fødselsdag. Hun holder afskedsgudstjeneste den 14. november 2020, kl. 11 i Helsingør Domkirke.

Det er de i alt 1531 stemmeberettigede menighedsrådsmedlemmer og præster i Helsingør Stift, der har valgt den nye biskop.

Helsingør Stift omfatter hele Region Hovedstaden på nær Københavns, Frederiksberg, Tårnby, Dragør og Bornholms kommuner

arrow Aflyst ironman kan betale tv-krimi, jazz og bispeindsættelse
05. oktober 2020 kl. 10:05 Opdateret: kl. 10:08
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?