24. maj 2019
Marlene Harpsoe(DF) står i spidsen for den midlertidige bestyrelse.
Marlene Harpsoe(DF) står i spidsen for den midlertidige bestyrelse.
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal Helsingørs nye uddannelse formes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal Helsingørs nye uddannelse formes
Helsingør - 09. november 2018 kl. 10:01
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En midlertidig bestyrelse skal etablere den nye Forberedende Grunduddannelse, der skal tage imod elever fra både Helsingør, Hørsholm og Fredensborg.

En midlertidig bestyrelse er netop trukket i arbejdstøjet for at etablere Helsingørs nye Forberedende Grunduddannelse (FGU), der bliver en af landets i alt 27 nye FGU-institutioner. Den nye uddannelse skal erstatte en række af de eksisterende forberedende uddannelser, som produktionsskolerne, kombineret ungdomsuddannelse og erhvervsgrunduddannelsen, almen voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning for unge under 25 år, der i dag er en del af VUC.

Flere i uddannelse
Den nye Forberedende Grunduddannelse er et led i regeringens uddannelsespolitik, der har som målsætning at sikre, at 90 procent af en ungdomsårgang har en ungdomsuddannelse, når de fylder 25 samt at halvere antallet af unge uden tilknytning til uddannelsessystemet eller arbejdsmarkedet.

Den nye uddannelse skal derfor styrke indsatsen overfor de elever, der ikke er klar til at tage en ungdomsuddannelse ved blandt andet at tage udgangspunkt i den enkelte elevs situation og skræddersy et forløb efter den unges behov.

Målrettet eleven
Den midlertidige bestyrelse, der skal stå for etableringen af uddannelsen i Helsingør, har nu til opgave at finde den rette leder til uddannelsen og sammensætte den, så den lever op til dens formål. Da skolen ikke alene er forbeholdt eleverne i Helsingør Kommune, men også elever fra Fredensborg Kommune og Hørsholm Kommune, er bestyrelsen bredt sammensat af repræsentanter fra alle tre kommuner samt fra arbejdsgiverorganisationer, arbejdstagerorganisationer og af medarbejderrepræsentanter. I spidsen for bestyrelsen sidder medlem af Folketinget og formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget i Helsingør Kommune, Marlene Harpsøe (DF). Hun glæder sig til at komme i gang med det etablerende arbejde og fremhæver, at bestyrelsens fornemmeste opgave består i at sammensætte en uddannelse, der i højere grad end de eksisterende uddannelser, tager udgangspunkt i de enkelte unges situation.

- I dag er der desværre mange unge, der af eksempelvis personlige, sociale eller faglige årsager har svært ved at tage en ordinær ungdomsuddannelse. Med FGU'en får vi mulighed for at tilbyde de unge et målrettet uddannelsesforløb, som klæder dem på til at tage en ungdomsuddannelse, fortæller hun.

Skolen i Helsingør forventes at få cirka 290 elever.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede