27. februar 2020
Sådan en grøn spand til madaffald får alle husstande udleveret af Forsyning Helsingør. Alle beboere i udvalgte etageboliger og rækkehuse med fælles affaldsløsninger har fået besked om den nye affaldsordning.

Foto: Presse
Sådan en grøn spand til madaffald får alle husstande udleveret af Forsyning Helsingør. Alle beboere i udvalgte etageboliger og rækkehuse med fælles affaldsløsninger har fået besked om den nye affaldsordning. Foto: Presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu informeres beboerne om affaldssortering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu informeres beboerne om affaldssortering
Helsingør - 24. januar 2020 kl. 04:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Første etape af den nye affaldsordning i Helsingør Kommune starter fra 3. februar og gælder ca. 1.700 husstande i etageboliger og visse rækkehuse med fælles løsninger. Endvidere er 21 kommunale institutioner med i første runde.

Der er lavet direkte aftaler med alle berørte bolig- og ejerforeninger samt kommunale institutioner i første etape og udpeget kontaktpersoner, der skal hjælpe den nye affaldsordning på vej. Samtidig har alle beboere og institutioner, der skal i gang med at sortere her til februar, fået direkte besked via eboks.

- Det er vigtigt, at den nye affaldsordning med mere sortering kommer godt i gang. Derfor har vi forberedt individuelle løsninger i dialog med alle konkrete bolig- og ejerforeninger i første etape. Samtidig har vi udarbejdet en startpakke med informationsmateriale til borgerne inklusiv køkkenspand, poser og sorteringsvejledning, fortæller Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

- Vi skal alle til at sortere mere af vores affald, så vi kan genanvende ressourcerne og dermed minimere

miljøbelastning og klimaaftryk. Jeg håber, at borgerne i kommunen vil bruge lidt ekstra energi på sorteringen

og dermed tage et medansvar for, at det bliver gjort rigtigt. Jo bedre vi er til at sortere - jo mere kan vi genanvende. Dit og mit affald tæller.

De etageboliger, rækkehuse og kommunale institutioner, der er med i første etape er hovedsagligt placeret i Espergærde, Snekkersten og Kvistgård.

Anden etape sker i efteråret 2020, hvor de nye affaldsbeholdere udrulles til resten af husstandene i etageboliger, rækkehuse, kommunale institutioner og erhvervskunder med fælles løsninger. Grundejer- og boligforeninger, der vælger at etablere nedgravede affaldsløsninger kobles på løbende.

Der ses på forskellige affaldsløsninger tilpasset udfordringerne i bykernen i Helsingør. Udrulning af den nye affaldsordning i bykernen afhænger af, hvilke løsninger politikerne i Byrådet vælger. Planen er, at den politiske beslutning foreligger medio 2020.