4. august 2021
Mads Holms mindesøjle, der er udført af Einar Utzon-Frank, er ved at komme på plads her foran Kulturværftet.
Mads Holms mindesøjle, der er udført af Einar Utzon-Frank, er ved at komme på plads her foran Kulturværftet.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu får værftets stifter den opmærksomhed, han fortjener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu får værftets stifter den opmærksomhed, han fortjener

Mindesøjlen for Mads Holm, der stiftede Helsingør Værft, har nu fået en mere synlig plads.

Helsingør - 20. juli 2021 kl. 04:21
Af Andreas Norrie

Fredag blev et hul i belægningen foran indgangen til biblioteket på Kulturværftet fyldt ud med mindesøjlen for Mads Holm(1827-1892).

Holm stiftede tilbage i 1881 Helsingør Værft, som kom til at være byens nærmest altdominerende arbejdsplads i mere end 100 år.

Mindesøjlen blev ganske vist allerede tilbage i 1931 opstillet på en plads mellem Danserindebrønden og værftsbygningerne på Allégade. Imidlertid har skulpturen særligt siden byggeriet af Kulturværftet og Kulturhavnen fået en stadig mere skjult placering på et sted, hvor der ikke går særlig mange forbi.

Sidste forår kom idéen om flytningen på dagsordenen hos forvaltning og politikere efter en henvendelse fra borgeren Jørgen Hovgaard, som mente, at mindesøjlen fortjente en mere synlig placering på Kulturhavnen. Han havde endvidere også fået tilsagn til fondsstøtte til flytningen.

I første omgang vurderede forvaltningen ikke, at en placering på selve Kulturhavnen kunne komme på tale. Det skyldtes blandt andet en aftale kommunen havde indgået i forbindelse med placeringen af Elmgreen og Dragsets skulptur Havdrengen.

I stedet var en placering ved indkørslen til Ny Kronborgvej og parkeringspladsen ved Værftets Madmarked på tale. Men nu er det altså endt med en placering tæt op af Kulturværftets væg, så man øjensynlig stadig holder sig indenfor aftalen om Havdrengen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?