20. oktober 2020
Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er mindst 11 kommuner på vej mod røgfri arbejdstid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er mindst 11 kommuner på vej mod røgfri arbejdstid
Helsingør - 19. juni 2019 kl. 05:27
Af Andreas Norrie

Indenfor det næste halve år ser 38 ud af 98 kommuner have indført røgfri arbejdstid. Helsingør ser ud til at blive en af dem.

Hvis Helsingørs byråd vælger at følge flertalsindstillingen fra Økonomiudvalget, så bliver der indført total røgfri arbejdstid for Helsingør Kommunes 4.500 ansatte - og anslået 900 rygere - med virkning fra nytår.

arrow Læs også: Byrådet var rygende uenige om rygeregler

Borgmester Benedikte Kiær(K) bakker op om planen, og fortæller, at det er kommunens koncernledelse med opbakning fra samarbejdsudvalget H-MED, som har sat sagen på dagsordenen.

- Jeg synes tiden er inde til at gennemføre forslaget, og folk må jo altså gerne ryge i deres fritid, siger Benedikte Kiær(K),

Forinden et rygeforbud vil der blive tilbudt rygestopkurser til alle interesserede.

Der er i dag 27 kommuner med røgfri arbejdstid, hvoraf nogle har mindre undtagelser. Men udover Helsingør er 10 andre kommuner på vej til at gå over til ordningen.

- Det startede ganske stille. I 2012 var kun Fredensborg røgfri og nummer tre var Allerød i 2013. Men nu sker der noget. Og det skyldes nok først og fremmest, at erfaringerne er gode. Man har i kommunerne simpelthen ikke oplevet de konflikter, som man frygtede, siger Niels Them Kjær, som er projektchef for tobaksforebyggelse hos Kræftens Bekæmpelse.

Mens røgfri arbejdstid ser ud til at blive til en standard i det offentlige, så er situationen i den private sektor mere sammensat.

- Der findes arbejdspladser, som har haft røgfri arbejdstid i 15 år. Men der findes også entreprenørfirmaer, hvor man ikke har tænkt tanken. Det offentlige er nok gået forrest på grund af sundhedssektoren og børne- og ungeområdet, lyder vurderingen fra Niels Them Kjær.

Forslaget får dog i Helsingør modstand fra partierne DF, EL, R og V, som dog langt fra udgør et flertal.
Benedikte Kiær(K) oplyser, at den konservative byrådsgruppe er frit stillet i sagen, da det ikke er et forslag stillet fra politisk hold.

arrow Røgfri arbejdstid - nej tak
24. juni 2019 kl. 09:37 Opdateret: kl. 09:37
arrow Derfor siger jeg nej tak til rygeforbud
18. juni 2019 kl. 07:14 Opdateret: kl. 17:15
Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?